Now Reading:
Jadan: Epidemija još uvijek nije gotova, očekujemo komplikacije zbog pojave novog soja virusa!
Full Article 2 minutes read

Jadan: Epidemija još uvijek nije gotova, očekujemo komplikacije zbog pojave novog soja virusa!

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Tomislav Jadan na redovnoj konferenciji županijskog stožera iznio je najnovije brojke o procijepljenosti stanovništva do 29. prosinca.

Tako je za ukupan broj stanovnika Krapinsko-zagorske županije za prvu dozu utrošeno 66 946 cjepiva, za drugu dozu 59 838, dodatnu dozu 16 149 te je ukupan broj utrošenog cjepiva 142 933 doze. Za isti period te brojke u odnosu na odraslo stanovništvo iznose: prvom dozom 66 030, drugom 59 092, dodatnom dozom 16 142 što je ukupno 141 264.

– U postocima prvom dozom je procijepljeno u odnosu na ukupno stanovništvo 53,8%, drugom dozom 48,1% te je postotak završenog cijepljenja 59,9%. Na odraslo stanovništvo ti postoci su malo drugačiji te je tako prvom dozom procijepljeno 53,6%, drugom 56,9%, a ukupni postotak završenog cijepljenja iznosi 60,3% – obavijestio je Jadan.

-Uspjeli smo prebaciti tih 60% na odraslo stanovništvo, ali i dalje nastavljamo akciju cijepljenja i pozivamo naše sugrađane da se jave svojim liječnicima obiteljske medicine ili kod nas u Zavodu za javno zdravstvo gdje se mogu procijepiti svakog dana od ponedjeljka do subote od 8 do 14 sati – dodaje te obavještava o rasporedu cijepljenje tijekom novogodišnjeg perioda.

Danas, na Staru godinu također je moguće cijepljenje dok sutra, na samu Novu godinu kao i inače nedjeljom, cijepljenja neće biti. Cijepljenje neće biti moguće ni na Sveta tri kralja, 6. siječnja, ali će se testiranje provoditi i ovu i iduću nedjelju prema uobičajenom rasporedu od 8 do 11 sati kako bi se ljudi mogli testirati radi odlaska na posao.

-Budući da je zadnji dan u ovoj godini i dalje apeliramo da ljude se pridržavaju svih epidemioloških mjera, da se čuvaju i štite. Epidemija još uvijek nije gotova, dapače, sada se zbog ovog novog soja virusa očekuje da će se i tu nešto zakomplicirati stoga pozivamo ljude na cijepljenje i oprez – zaključio je Jadan.

abrkic/sjever.hr
31.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.