Now Reading:
Uskoro otvorenje kampa u Ludbregu
Full Article 3 minutes read

Uskoro otvorenje kampa u Ludbregu

U sklopu projekta “Podrška promociji i razvoju transnacionalnih hodočasničkih ruta povezanih s održivim i kulturnim turizmom – VIA SAINT MARTIN“ u sklopu programa suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014-2020 u završnoj je fazi uređenje autokampa.

– Kamp je smješten ispod Črn bela i zapravo je početak našeg velikog autokampa. Na trenutnoj lokaciji nalazit će se 14 mjesta za autokampere i planiramo povezati taj dio s našim otokom, odnosno prostorom za kampiranje koji se tamo nalazi. Otok mladosti već je ugostio putnike prolaznike, boravili su tamo izviđači iz Belgije i Francuske, motociklisti koji putuju Europom i drugi. Uređenjem prostora za kampiranje pripremamo turističku infrastrukturu koja je neophodna u današnje vrijeme s obzirom da se turizam sve više mijenja. Danas turizam više nije samo more i kontinent već ima sve više šansi postati jedna zdrava turistička priča. Nama je cilj pripremiti Ludbreg, pripremiti infrastrukturu da Ludbreg postane zanimljivo turističko odredište. Ovaj autokamp je dio projekta s Mađarima u sklopu kojeg smo već organizirali hodočasnički dan, planinarski pohod i želja nam je nastaviti u tom pravcu razvijati se i dalje – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton iz Mađarske.

Vrijednost projekta je 350.130,75 eura, dok je udio Grada Ludbrega 181.590,00 eura, od čega 85 posto financira EU, a preostali dio Grad Ludbreg.

– Ovo je za nas jedan uistinu vrijedan Interreg projekt kojim nastavljamo dobru suradnju s Mađarskom. Zajedno smo proveli već nekoliko projekata bilo kao partner na projektu, bilo kao vodeći partner. Ovaj projekt došao je kao nastavak naše strategije ulaganja u turizam, prije svega u hodočasničke sadržaje, ali i u ovoj Covid situaciji popularan outdoor turizam gdje pozivamo ljude da što više vremena borave vani – rekao je gradonačelnik Bilić te dodao kako je Grad Ludbreg pripremajući se i tražeći partnere za projekt naišao na jednu prekrasnu malu općinu u Mađarskoj i u kojoj se nalazi crkva svetog Martina iz 13. stoljeća, a Grad Ludbreg i općinu Zalaszentmárton povezala je zajednička želja za razvijanjem hodočasničkog turizma.

Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničkih turističkih ruta, koji uključuju vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih usluga u obliku tematskog turizma kao novootvorene turističke atrakcije; uspostavljanje zajedničke hodočasničke tematske rute koje će povezati grad Ludbreg i Zalaszentmárton; poboljšanje uvjeta prihvaćanja turista i posjetitelja na tematskoj ruti izgradnjom novih smještajnih jedinica; podrška lokalnim gospodarstvima i održivom turizmu.

Projektne aktivnosti koje će se provoditi tijekom 20-mjesečnog trajanja projekta su: izrada zajedničkog programa za hodočasnički turizam; zajedničke akcije za izgradnju kapaciteta lokalnih dionika o održivom turizmu; organizacija kulturnih događanja; razvoj zajedničkog pametnog rješenja (aplikacije) za promociju nove turističke ponude; uspostavljanje tematske rute i opremanje turističkim sadržajima; poboljšanje usluga smještaja za posjetitelje na lokacijama; testiranje hodočasničkog programa i izviđanje rute.

www.sjever.hr
27.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.