Now Reading:
Pružimo ruku pomirenja, ispružimo dlan solidarnosti, pokažimo srce humanosti, vjeru u sve ljude, poručuje međimurski župan Matija Posavec
Full Article 2 minutes read

Pružimo ruku pomirenja, ispružimo dlan solidarnosti, pokažimo srce humanosti, vjeru u sve ljude, poručuje međimurski župan Matija Posavec

Župan Matija Posavec uputio je žiteljima Međimurske županije čestitku povodom Božića, poželjevši da Bog blagoslovi Međimurje i da svakoj međimurskoj obitelji daruje vrijeme puno radosti, nade i mira.

Drage Međimurke i Međimurci,

pred nama je najljepši kršćanski blagdan, blagdan obitelji, mira i nade.

Ovogodišnje blagdane ćemo provesti u nešto drukčijem ozračju od onog na koje smo navikli prijašnjih godina, no upravo zbog svih izazova s kojima smo suočeni, želim da nam ovaj Božić ima duboko duhovno značenje, jer samo tako će nam biti stvaran, onakav kakav je bio mudracima i pastirima, onakav kakvog ga gledamo u jaslicama. Taj Betlehemski prizor nama vjernicima i svim ljudima dobre volje simbol je božićnog vremena.

Rođenje malog Isusa, kojeg željno iščekujemo kroz vrijeme došašća, zapravo je ljudsko lice ljubavi, zajedništva, prihvaćanja svakog čovjeka unatoč njegovoj različitosti, poštovanja prema siromašnima i nemoćnima. Lice optimizma, vjere i nade u bolje sutra. To je cilj kojem težimo i zbog kojeg osjećamo bogatstvo ovoga svijeta. Kažu da su najbolji pokloni, trenuci koje dijelimo jedni s drugima. Stoga ovog Božića otvorimo svoja srca, a blagdanske trenutke ispunimo toplinom i istinskim životnim vrijednostima te u njima nađimo vjeru i snagu.

Pružimo ruku pomirenja, ispružimo dlan solidarnosti, pokažimo srce humanosti, vjeru u sve ljude i zahvalnost svojima bližnjima, obitelji i prijateljima. Budimo zaštitnici sve djece i svake krhke, nemoćne i odbačene osobe.  

Gledajući u budućnost, želim vam zahvaliti na trudu koji ulažete u dobrobit naše zajednice, svatko na svoj način. Zajedno smo učinili mnogo, a pred nama su novi izazovi, za koje sam siguran da ćemo ih i dalje zajedno premostiti još snažnije i uspješnije.

Danas, kada više nego ikad cijenimo zdravlje i susrete s bližnjima, molimo da Bog blagoslovi naše Međimurje, i da svakoj međimurskoj obitelji daruje vrijeme puno radosti, nade i mira.

Želim Vam svima sretan i blagoslovljen Božić, poručio je župan Matija Posavec,

www.sjever.hr
25.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.