Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Prvog dana zime najhladnije jutro ovoga tjedna, a minusi će nas pratiti i danju
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Prvog dana zime najhladnije jutro ovoga tjedna, a minusi će nas pratiti i danju

Danas u 16.59 i kalendarski dolazi zima, najhladnije godišnje doba koja, budimo iskreni, posljednjih godina i nije donosila niti obilje snijega, a niti prevelike minuse.

Svoj dolazak zima nam je stvarno lijepo najavila – u pojedinim dijelovima Hrvatske ovo će biti najhladnije jutro ovoga tjedna, s temperaturom koja se može spustiti i ispod -8, no takvo zahladnjenje neće dugo trajati.

Prema najavama iz DHMZ-a, utorak nam donosi pretežno sunčano vrijeme, oblačnije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a poslijepodne sa zapada porast naoblake. Ujutro na kopnu ponegdje moguća magla.
Vjetar većinom slab, u Slavoniji još povremeno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura u slabljenju, a krajem dana na sjevernom dijelu jugo.

Najniža jutarnja temperatura od -8 do -2, na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 4, na Jadranu od 6 do 10 °C. Vrijedi napomenuti da bi se temperatura ispod ništice u sjevernim krajevima mogla zadržati i do podneva.

Inače, hladno jutro kakvo je današnje moglo bi nas dočekati i sutra i prekosutra, a onda se vraćamo u plus!

Biometeorološka prognoza za utorak

Biometeorološke prilike će u većem dijelu dana biti razmjerno povoljne. Sunčana razdoblja tijekom dana mnoge će motivirati za boravak na otvorenom pri čemu je, uz nešto niže dnevne temperature zraka nego prethodnih dana, potrebno prilagoditi odjeću i obuću temperaturnim uvjetima. Prema kraju dana kod najosjetljivijih ljudi moguće su manje tegobe.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
21.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.