Now Reading:
Ivanečki proračun za 2022. godinu od 63,4 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Ivanečki proračun za 2022. godinu od 63,4 milijuna kuna

Većinom glasova ivanečki gradski vijećnici prihvatili su proračun za 2022. godinu „težak“ 63,4 milijuna kuna.

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić naglasio je da je proračun velik, s planiranim prihodima od 63 milijuna kuna. Fiskalnim izravnanjem Grad Ivanec dobiva 9,2 milijuna kuna, a pomoći iz europskih fondova su 14,5 milijuna kuna. Prihodi od poreza i prireza na dohodak su 23 milijuna kuna. Batinić je dodao da pola proračuna ide u investicije.

Među kapitalnim projektima su rekreacijski centar Lančić-Knapić vrijednosti 4,8 milijuna kuna i nogometno igralište u Ivancu s pola milijuna kuna, zatim dogradnja objekta Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu sa 7 milijuna kuna i izgradnja dječjeg vrtića u Radovanu, kao i energetska obnova stare škole u Salinovcu. Iduće su godine za Aglomeraciju Ivanec rezervirana 3 milijuna kuna.

Uoči glasovanja, HDZ-ov Zdenko Đuras, najavio je podršku proračunu jer je nekoliko programa uvršteno u proračunu, a neizglasavanjem proračuna stopirale bi se investicije među kojima je najbitnija dogradnja dječjeg vrtića. Nikola Sedlar iz HNS-a također je najavio podršku proračunu, kao i SDP-ov Mihael Slunjski, a obojica su naglasila ulaganja u dječje vrtiće.

Reformistica Kristina Geci Smoljo podnijela je četiri amandmana na proračun koji nisu izglasani.

Proračun je podržalo 14 ivanečkih vijećnika, dok je suzdržana bila Geci Smoljo.

Gradsko vijeće Ivanca prihvatilo je i rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je smanjen za 900 tisuća kuna, na 58 milijuna.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
17.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.