Now Reading:
VELIKO PRIZNANJE Gradu Koprivnici drugu godinu zaredom titula najpametnijeg srednjeg grada u zemlji
Full Article 2 minutes read

VELIKO PRIZNANJE Gradu Koprivnici drugu godinu zaredom titula najpametnijeg srednjeg grada u zemlji

U zagrebačkom hotelu Westin proglašeni su gradovi dobitnici nagrada Smart i Eco City za 2021. godinu čime je zaključen ovogodišnji, četvrti po redu izbor najboljih hrvatskih gradova u pametnim i ‘zelenim’ rješenjima koji organiziraju Hanza Media i portal Gradonačelnik.hr uz suradnju s agencijom Apsolon.

Grad Koprivnica proglašen je za najbolji Smart-city u kategoriji srednjeg grada. Nagradu je preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

-Najveća hvala za ovu nagradu ide građanima Koprivnice, bez njih ne bismo mogli pokretati projekte po kojima nas šira javnost prepoznaje – poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Za nagradu su u finalu konkurirali Dubrovnik, Karlovac, Rijeka, Sisak i Zagreb (veliki grad), Đakovo, Jastrebarsko, Koprivnica, Šibenik i Zaprešić (srednji grad) i Donji Miholjac, Hvar, Krk, Pregrada i Zlatar (mali grad).

Grad Koprivnica drugu godinu zaredom pobjeđuje i odnosi titulu najpametnijeg srednjeg grada u zemlji među ostalim i uvjerljivo najvećim izdvajanjem za obrazovanje u kategoriji srednjih gradova (49,27 % proračuna), a u top 3 su i prema broju programa visokog obrazovanja (VI. stupanj naviše) u području IKT u kategoriji srednjih gradova (4 programa).

Koprivnica je sva svoja parkirna mjesta pokrila mobilnom naplatom, u samom smo vrhu po udjelu biciklističkih staza u odnosu na ukupnu kilometražu cesta na gradskom području (41 posto), a sa stopom od 55,75 posto među tri su najbolja grada u kategoriji srednjih gradova po stopi odvojenog prikupljanju otpada.

sjever.hr/koprivnica.hr
14.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.