Now Reading:
Medicinska škola u Varaždinu postaje Regionalni centar kompetentnosti – zamjenica Zagorec: Stvaramo visok standard i učenike koji će odolijevati izazovima 21. stoljeća!
Full Article 2 minutes read

Medicinska škola u Varaždinu postaje Regionalni centar kompetentnosti – zamjenica Zagorec: Stvaramo visok standard i učenike koji će odolijevati izazovima 21. stoljeća!

Da Varaždinska županija kao županija znanja iznimnu važnost pridaje strukovnom obrazovanju i strukovnim centrima izvrsnosti potvrđuje još jedan europski projekt od iznimnog značaja za Grad i Županiju.

Riječ je o projektu izgradnje i uspostave Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u Medicinskoj školi Varaždin vrijednom 90 milijuna kuna, a na konferenciji za medije održanoj u utorak još je jednom potvrđena iznimna vrijednost ove investicije za cjeloživotno učenje i zadržavanje visokog standarda u zdravstvenom sektoru.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec naglasila je kako će Varaždinska županija na kraju projekta stvoriti iznimno visok standard u zdravstvenom sektoru i učenike koji će znati odoljeti izazovima 21. stoljeća.

-U centru će se odvijati cjeloživotno obrazovanje, a nastavni kadar će steći sve potrebne kompetencije i vještine kako bi mogli svoje znanje kvalitetno prenijeti na sve naše učenike. Medicinska škola je najbolja škola u Republici Hrvatskoj i neadekvatni prostori ih nikad nisu spriječili u provođenju kvalitetnog i vrhunskog obrazovnog programa – poručila je Zagorec dodavši kako se ovim projektom Varaždinska županija dodatno pozicionira kao županija znanja.

Konferenciji se video vezom pridružio i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, a prisustvovala je i posebna savjetnica ministra zdravstva dr. Vera Katalinić-Janković koja je istaknula važnost medicinskih sestara i tehničara koji su u ovim turbulentnim vremenima stup zdravstvenog sustava dodavši kako se nada da će Medicinska škola odgojiti generacije učenika koje će dati svoj doprinos boljitku hrvatskog zdravstvenog sustava.

Ravnateljica Medicinske škole Varaždin Mirjana Grabar Kruljac poručila je da se o globalnom poboljšanju zdravstvenih usluga i kvaliteti strukovnog obrazovanja može govoriti kada će učenici nakon završetka zdravstvenih škola imati kompetencije i vještine potrebne za tržište rada i buduće radno mjesto.

tklopotan / www.sjever.hr
14.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.