Now Reading:
Ivanić-Grad postaje grad visokog obrazovanja i centar mladih
Full Article 2 minutes read

Ivanić-Grad postaje grad visokog obrazovanja i centar mladih

Na posljednjoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije donesena je Odluka o darovanju nekretnine Gradu Ivanić-Gradu. Radi se o nekretnini u vlasništvu Županije ukupne površine nešto manje od 2.000 m2 koje će Grad iskoristiti za proširenje Visoke škole Ivanić-Grad.

Jučer, 10. prosinca 2021. godine potpisan je Ugovor o darovanju nekretnine Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada koji su potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš. Vrijednost darovane nekretnine je 7,1milijuna kuna te se ista daruje u svrhu ostvarenja projekata od općeg i javnost interesa i to za obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja i/ili znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja ustanove. 

– Posebno me veseli ovaj projekt kako bi unaprijedili visoko obrazovanje u Ivanić-Gradu. Od kako je prošle godine krenula prva generacija fizioterapeuta, Grad je postao jedan od tri grada u Županiji koji na svom prostoru nudi visokoškolsko obrazovanje. Na ovaj način stvaramo još jednu dodatnu priliku žiteljima i okolnim stanovnicima za visoko školovanje – rekao je župan Kožić.

– Uz potencijale Naftalana i nedavnu investiciju od 71 milijuna kuna, sustavno se pristupa razvoju Grada. Također, dio nastavnog programa Visoke škole Ivanić-Grad i dalje će se održavati u Specijalnoj bolnici. U Ivanić-Gradu se stvara kampus učeničkog i studentskog obrazovanja, centar znanosti i inovacija, ali i centar mladih. Zajedničkom suradnjom stvaramo nove investicije i time stvaramo prostor Zagrebačke županije privlačnijim – zaključio je župan Kožić.

Visoka škola Ivanić-Grad sljedeće bi godine trebala dobiti nove prostorije za kabinete, učionice i laboratorije, te restoran i đački dom. 

– Projekt studentskog kampusa biti će dodatni dio već postojećeg učeničkog i studentskog doma te menze. Priča naše Visoke škole započela je prije šest godina, prije tri smo upisali prve studente, prošle godine ostvarili smo samostalnost Škole, a danas se već širimo. Naftalan kao jedinstveno lječilište i županijska bolnica služi nam kao nastavna baza, te su svi programi vezani uz njega. Drago mi je što je Županija prepoznala naš projekt i njegov potencijal za sveučilišni razvoj – rekao je gradonačelnik Leš.

www.sjever.hr
11.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.