Now Reading:
Župan Kolar apelira na Nacionalni stožer da produlji radno vrijeme kafića i restorana za doček Nove godine!
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar apelira na Nacionalni stožer da produlji radno vrijeme kafića i restorana za doček Nove godine!

Župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar na današnjoj press konferenciji stožera Civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije poslao je važnu i mogli bismo reći motivirajuću poruku svojim građanima. Naime, radi se o nadolazećim blagdanima, točnije u proslavi Nove godine za što je kazao kako će se osobno potruditi da ugostiteljski objekti tog dana rade dulje.

Ističe, kada bi epidemiološka slika bila bolja, to bi otvorilo mogućnost proslave i Božića i Nove godine u normalnijim okolnostima. S druge strane, turizam možemo reći cvate, dobra je popunjenost kapaciteta na području Županije kao i zainteresiranost za doček Nove godine. Na jučer održanom Turističkom vijeću Krapinsko – zagorske županije i održanoj skupštini Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije na kojima su sudjelovali predstavnici svih većih ugostiteljskih objekata na području Krapinsko – zagorske županije koji imaju vrlo dobru popunjenost, a booking za novogodišnju proslavu je izrazito velik, izvijestio je između ostalog župan Kolar. Osvrnuo se i na buduće mjere koje će se donijeti kroz par dana, pa kako kaže župan, bilo bi dobro da se od 15. prosinca omogući produljeno radno vrijeme za Novu godinu pa da ugostiteljski objekti rade barem do 2 ili 4 sata.

– Teško je očekivati nekakav veliki booking i doček Nove godine ako u 12 sati morate zatvoriti prostor u kojem se odvija doček. Ovim putem prenašam zamolbu gospodarskog sektora vezanog za turizam i ugostiteljstvo, naravno i u svoje ime kao župana Krapinsko – zagorske županije, prema Stožeru, što ćemo i pismeno dostaviti, da se unaprijed da informacija ugostiteljima i hotelijerima na o načinu organizacije dočeka Nove godine svjestan toga da će to isključivo ili barem većim djelom ovisiti o tome kakva bude bila epidemiološka situacija. U svakom slučaju poslali smo poruku – rekao je župan Kolar koji također ističe kako trenutne brojke ne zadovoljavaju.

Ako želimo mirne predstojeće blagdane moramo se spustiti ispod 50 dnevno oboljelih, a to bi smanjilo pritisak na naše bolnice. Omogućili bismo našim zdravstvenim djelatnicima da dođu do zraka. Ako bi se to ostvarilo, što i priželjkujemo, onda polagano možemo krajem prvog mjeseca vraćati neke odjele u rad, pogotovo što se tiče Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana koja je, ja mislim, najopterećenija bolnica u Hrvatskoj. Nema ni jedne bolnice koja je preko 45% kapaciteta koristila za liječenje covid pacijenata – rekao je župan Kolar i ponovno pozvao svoje sugrađane na cijepljenje jer se, kako kaže, pokazalo da cijepljenje ne sprječava zarazu, ali sprječava teže oblike bolesti i priključenje na respirator, ali i onog najgoreg – smrti čemu su dokaz provedene statistike.

mčaržavec/www.sjever.hr
10.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.