Now Reading:
Situacija u zagorskim bolnicama sve bolja, ali ne i zadovoljavajuća, Vančina: Cijela interna medicina je zablokirana, rade se hitne operacije, a sve ostalo stoji
Full Article 3 minutes read

Situacija u zagorskim bolnicama sve bolja, ali ne i zadovoljavajuća, Vančina: Cijela interna medicina je zablokirana, rade se hitne operacije, a sve ostalo stoji

Na još jednoj press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije izneseni su najnoviji podaci vezani uz stanje u bolnicama i procijepljenosti Zagorki i Zagoraca.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug kazala je kako brojke pokazuju da je situacija trenutno dobra.

Broj pozitivnih djelatnika i korisnika je u ovome trenutku u padu, a to je rezultat velikih napora koje ulažu naši zaposlenici pružatelja socijalnih usluga i rezultat mjera koje se primjenjuju. Ono što je najvažnije, to je i rezultat visoke procijepljenosti korisnika smještenih u ustanove, ali i kod zaposlenika koji je sve veći. Velika većina korisnika, gotovo više od 80 posto, procijepljena je s drugom dozom, a velik postotak njih procijepljen je i trećom dozom što je najbolji pokazatelj da je cijepljenje jedini mogući način zaštite naših najranjivijih članova društva – istaknula je Gregurović Šanjug.

O stanju u bolnici u Specijalnoj bolnici Krapinske toplice izvijestila je ravnateljica Željka Žnidarić.

-Danas u bolnici imamo 23 pacijenta od kojih nitko nije na respiratoru. U posljednjih tjedan dana na našem covid odjelu nitko nije preminuo. Ukupno je do sad zbrinuto 86 pacijenata. Sva ostala radilišta u smanjenom obimu, ali rade – rekla je Žnidarić.

Kakvo je stanje u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana govorio je ravnatelj Tihomir Vančina.

-U ovih sedam dana kod nas na PCR testiranju nema nema gužve što mi mami smiješak na lice, ali ono što nije dobro je da i dalje imamo šest pacijenata na respiratoru, 13 na high flowu i oni imaju velike šanse da se uruše i da dođu na respirator – rekao je Vančina pa se osvrnuo na broj hospitaliziranih.

-73 pacijenta su u bolnici, prije dva dana su bila 83, sutra može biti više od 80 jer uvijek imamo zaostatak od onih oboljelih u zadnjih desetak dana što se onda slijeva u našu bolnicu. Situacija će iz dana u dan biti malo bolja, ali sigurno neće biti zadovoljavajuća. Naime, imamo odjel kirurgije zatvoren jedan krak, ne radimo ono što smo radili prije korone, rade se hitne i onkološke operacije, sve ostalo stoji. Interna medicina je cijela zablokirana i u Krapinskim Toplicama i kod nas, s obzirom na ovu novu koronu – zaključio je Vančina.

abrkic/sjever.hr
10.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.