Now Reading:
Grad Čakovec raspisao javne pozive u vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna – Cividini: Novina je novo prioritetno područje namijenjeno zaštiti potrošača
Full Article 3 minutes read

Grad Čakovec raspisao javne pozive u vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna – Cividini: Novina je novo prioritetno područje namijenjeno zaštiti potrošača

Grad Čakovec raspisao je Javni poziv za projekte i programe u društvenim djelatnostima, s ciljem prikupljanja pisanih prijedloga programa i projekata svih korisnika gradskog proračuna iz područja društvenih djelatnosti za financiranje u 2022. godini, o čemu je bilo riječi na konferenciji za novinare održanoj u petak.

U idućoj godini samo iznimno će se financirati projekti i programi koji nisu prijavljeni na ovaj Javni poziv, i to samo oni čije planiranje i projektiranje zbog objektivnih razloga nije bilo moguće realizirati u vrijeme raspisivanja ovog Javnog poziva, sukladno Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 4.925.000,00 kuna, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 150.000,00 kuna.

Predsjednica Odbora za društvene djelatnosti Grada Čakovca, Karolina Juzbašić, naglasila je da su javnim pozivom za projekte i programe u društvenim djelatnostima definirani uvjeti, namjena prijave, prioritetna područja, vrsta projekata i programa, sadržaj i način prijave te rokovi i mjesto prijave.
-Svaki pojedinačni prijavitelj može se maksimalno prijaviti na tri projekta, a mogu se prijaviti udruge građana, organizacije civilnog društva, ustanove i druge pravne i fizičke osobe čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba Grada Čakovca. Uvjet je da su upisani u odgovarajući registar i da im temeljna svrha nije stjecanje dobiti – kazala je Juzbašić.

Kriteriji za odabir bit će neposredna društvena korist za lokalnu zajednicu, kvaliteta i inovativnost programa, održivost programa i projekata. Natječaj je objavljen u četvrtak na mrežnoj stranici Grada Čakovca, a traje do 10. siječnja 2022. godine.

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, istaknula je da se raspisuju ukupno četiri javna poziva.
-Prvi je za sredstva namijenjena kulturi, udrugama branitelja, invalida, nacionalnim manjinama, djeci i mladima, udrugama u zdravstvu te svima ostalima. Za to je predviđeno nešto manje od 5 milijuna kuna. Drugi javni poziv je za sredstva za organizaciju manifestacija. Treći javni poziv je za sport, a provodi ga Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca i raspisivanje je u ponedjeljak. Četvrti javni poziv su sredstva namijenjena projektima i programima u mjesnoj samoupravi. Odlučuju vijeća mjesnih odbora, a prijavljuju se udruge čiji se program tiče aktivnosti u tom mjestu – kazala je Cividini.

Dodala je kako je Grad raspisao i javni poziv za najakciju u sklopu programa „Grad – prijatelj djece“ za što je osigurano 15 tisuća kuna.
-Novina u odnosu na prošlu godinu je novo prioritetno područje namijenjeno zaštiti potrošača. U odnosu na ranije godine, broj projekata koje pojedina udruga može prijaviti ograničene su na tri jer želimo financirati najkvalitetnije projekte i da svaki dobije udio u ukupnom paketu. Natječaj će biti otvoren do 10. siječnja 2022. godine, a ugovori će se potpisivati oko 15. veljače, nakon pregleda svih prijavljenih projekata – istaknula je gradonačelnica Cividini uz napomenu da je osigurano gotovo 9 milijuna 619 tisuća kuna.

a.kučić/sjever.hr
10.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.