Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Hrvatsku će danas posuti velike količine kiše!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Hrvatsku će danas posuti velike količine kiše!

U prvom dijelu dana prevladavati će sunčano vrijeme, a u središnjim predjelima i magla. Sredinom dana doći će naoblačenje s kišom sa zapada, najprije na sjevernom Jadranu te u gorskim područjima gdje će biti i susnježice.

Do kraja dana kiše će biti u većini krajeva osim Slavonije, a u središnjim predjelima i osobito u Gorskom kotaru kiša bi se mogla smrzavati pri tlu. Vjetar će na kopnu biti slab i ponegdje umjeren jugoistočni, a na Jadranu jugo u jačanju na jako i olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -2, na Jadranu od 0 do 5, a najviša dnevna od 3 do 6 na kopnu te između 9 i 13 °C duž obale i na otocima.

U prvom dijelu dana će biometeorološki uvjeti biti povoljniji nego u drugom dijelu zbog ciklone dolazeće sa zapada. Stoga je u najzapadnijim krajevima uz naoblaku i kišu, a mjestimično u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj i uz mogući snijeg, najranije moguća pojava glavobolje, smanjenje koncentracije i nesanica kod osjetljivih ljudi. Kronični bolesnici od krvožilnih bolesti, astme, bronhitisa, reume i gastroenteroloških bolesti bi mogli biti pojačano osjetljivi na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma. Slične neugodnosti su osobito na južnom Jadranu moguće uz jako jugo, a najslabije izražene, uz najviše vedrine, na krajnjem istoku Hrvatske.

www.sjever.hr/DHMZ
08.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.