Now Reading:
KAKVA ČAST: Zlatar u borbi za titulu najpametnijeg malog grada u zemlji!
Full Article 1 minutes read

KAKVA ČAST: Zlatar u borbi za titulu najpametnijeg malog grada u zemlji!

U hotelu Westin u Zagrebu sredinom tekućeg mjeseca ove godine biti će zaključen četvrti po redu izbor najboljih hrvatskih Smart gradova kojeg organiziraju Hanza Media i portal Gradonačelnik.hr uz suradnju s agencijom Apsolon, a za organizaciju nagrade su zaslužni Jutarnji list i portal Gradonačelnik.hr.

Za tri dobitnika nagrade Smart City konkurira 15 gradova koji su ušli u najuži izbor u tri konkurencije, a u najuži izbor za spomenuti nagradu namijenjenu malim gradovima (do deset tisuća stanovnika) ušao je i Grad Zlatar, jedno od gradskih središta Krapinsko – zagorske županije.

Zlatar ima jednu od tri najbolje pokrivenosti kućanstava brzim internetom (41 posto), osamdeset posto gradskih prometnica opskrbljeno je energetski učinkovitom rasvjetom, a dosegnuo je i jedan od tri najbolja rezultata u odvajanju otpada među malim gradovima.

Odgovor na pitanje čiji će argumenti za nagradu Smart City u konkurenciji malih gradova biti najjači, uslijediti će 14. prosinca kada će biti proglašeni gradovi dobitnici nagrade. 

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
08.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.