Now Reading:
Elektrostrojarska škola u Varaždinu dobiva vlastitu zvjezdarnicu vrijednu skoro milijun kuna – župan Stričak najavio otvorenje!
Full Article 50 second read

Elektrostrojarska škola u Varaždinu dobiva vlastitu zvjezdarnicu vrijednu skoro milijun kuna – župan Stričak najavio otvorenje!

Kako je najavio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, idući mjesec napokon će se otvoriti nova zvjezdarnica u Varaždinu.

Riječ je o novitetu na krovu Elektrostrojarske škole u Varaždinu, popularnog MEC-a, a ukupna vrijednost ovog projekta koji će zasigurno podići kvalitetu obrazovanja, popularizirati astronomiju i podići konkurentnost samog obrazovnog sustava je skoro milijun kuna.

Sredstva su osigurana iz županijskog proračuna, a zvjezdarnicu će koristiti učenici Elektrostrojarske škole, kao i polaznici Centra izvrsnosti za fiziku – program astronomije.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos još je početkom studenog na svom Facebook profilu napisao kako je u tijeku završna faza radova na zvjezdarnici, a nakon montiranja teleskopa i elektronike zvjezdarnica će biti stavljena u funkciju što je potvrdio i župan Stričak najavivši kako bi se idući mjesec trebala i otvoriti.

-Sretni smo što živimo u županiji koja ulaže puno u obrazovanje – poručio je ravnatelj Kos.

tklopotan / www.sjever.hr
08.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.