Now Reading:
IVANČICA KAO PARK PRIRODE Batinić: Bio bi to dodatan benefit za razvoj planinarskog turizma!
Full Article 2 minutes read

IVANČICA KAO PARK PRIRODE Batinić: Bio bi to dodatan benefit za razvoj planinarskog turizma!

Sjeverozapadna Hrvatska uskoro bi mogla dobiti prvi park prirode u čiji bi obuhvat spadala i Ivančica. Kao grad u samom podnožju najviše planine u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Ivanec se promovira i brendira kao planinarski grad i u tom smjeru želi razvijati svoju turističku ponudu, a samo proglašenje donijelo bi mu puno dodatnih benefita.

I sam gradonačelnik Milorad Batinić dao je podršku ovoj inicijativi, no kako kaže, pitanje koje bi sve benefite ovo proglašenje donijelo Ivancu i građanima je hipotetsko s obzirom da još slijede javna rasprava i očitovanje nadležnih institucija, a dokle se god ne znaju obuhvat i ograničenja, teško je znati i sve prednosti.

Ipak, s obzirom da je riječ o gradu kojem je Ivančica u fokusu i koji se brendira i promovira kao planinarski grad, gradonačelnik Batinić je itekako svjestan da bi ovo proglašenje bio dodatan benefit za sam Ivanec, građane, ali i cijelu županiju.

– Ivanec se promovira i brendira kao planinarski grad i Ivančica je ono što nam je u fokusu. Mislim da bi ovo proglašenje što se tiče razvoja turizma, prvenstveno planinskog turizma bio jedan dodatan benefit – rekao je gradonačelnik koji je mišljenja kako na Ivančici, Ravnoj Gori, Strahinjščici i Maceljskoj Gori postoje neki predjeli koje bi trebalo dodatno zaštititi.

Iako je javno mnijenje građana Ivanca podijeljeno zato što još ne znaju što bi ovo proglašenje točno donijelo i koji će se dijelovi Ivančice staviti pod zaštitu, jasno je da bi prvi park prirode na ovom području uvelike doprinio daljnjem razvoju turizma, zaštiti okoliša i iskorištavanju potencijala koje ovaj prostor nudi.

tklopotan / www.sjever.hr
07.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.