Now Reading:
Uskoro kreće energetska obnova Županijske bolnice Čakovec vrijedna 40 milijuna kuna, Posavec: Cilj nam je pružati najmoderniju zdravstvenu skrb!
Full Article 3 minutes read

Uskoro kreće energetska obnova Županijske bolnice Čakovec vrijedna 40 milijuna kuna, Posavec: Cilj nam je pružati najmoderniju zdravstvenu skrb!

Župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke Jukić-Dam Danijel Jukić u utorak su potpisali ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Županijske bolnice Čakovec. Riječ je o velikom i važnom projektu koji će zaposlenicima čakovečke bolnice, ali i pacijentima donijeti puno dobrobiti.

Osim energetske obnove, uz sva druga ulaganja u Županijsku bolnicu Čakovec, ovo će biti zaokružena cjelina.

Kako je naglasio župan Posavec, ovim projektom će se građanima, pacijentima i korisnicima čakovečke bolnice omogućiti bolji uvjeti za rad i boravak u bolnici. Riječ je o nastavku niza ulaganja u zdravstvenu skrb u Međimurskoj županiji kao jednom od prioritetnih područja. Još jedan važan projekt je i bolnica pod jednim krovom.

-Mi u Međimurju možemo reći da su sve naše zdravstvene ustanove gotovo pod jednim krovom, u jednom dvorištu što je definitivno važno zbog vremena skrbi za pacijenta i dostupnosti svih zdravstvenih usluga. Cijeli projekt vrijedan je oko 40 milijuna kuna i većim dijelom je financiran iz EU fondova, jednim manjim dijelom iz nacionalnih fondova, a ostatak će osigurati Međimurska županija – rekao je Posavec dodavši kako je rok za završetak radova 15 mjeseci, no očekuje se da će biti gotovi do kraja 2022. godine čime će završiti jedan veliki ciklus investicija u međimurske zdravstvene ustanove.

Osim energetske obnove bolnice, izgrađena je i nova zgrada Doma zdravlja, obnovljena je interna, proširena radiološka dijagnostika, a u tijeku je i rješavanje pristupnog puta do samog ulaza u bolnicu i rekonstrukcija odjela abdominalne kirurgije.

-Sve to s isključivim i osnovnim ciljem pružanja najmodernije zdravstvene skrbi u pogledu ove infrastrukture i opreme – poručio je župan čestitavši svom medicinskom osoblju na njihovom požrtvovnom angažmanu i radu.

Zaključio je kako će ovim projektom biti završen veliki i skupi investicijski ciklus u zdravstvo i skrb, a najmanje što kao regionalna samouprava mogu učiniti je usmjeriti sredstva tamo gdje je najpotrebnije.

Potpisivanju ugovora o izvođenju radova s tvrtkom Jukić-Dam te ugovora o stručnom nadzoru radova s tvrtkama ZEM nadzor d.o.o., ECO projekt d.o.o. i ZIV-TICA d.o.o. prisustvovao je i zamjenik ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Miroslav Horvat koji je istaknuo kako su ovo samo jedni od radova koji su trenutno u tijeku zahvaljujući čemu će čakovečka bolnica pacijentima pružati ugodniji boravak, a zaposlenicima kvalitetniji rad.

Poručio je kako će se uskoro završiti i projekt bolnice pod jednim krovom gdje će jedan krov spajati više objekata što je funkcionalno i ekološko prihvatljivo.

-Ukupna površina cijelog projekta je 20.263 metara kvadratnih. Po završetku imati ćemo jednu završnu, funkcionalnu cjelinu ekološki obnovljivu i na taj način štedljiviju, a svaki ušteđen novac moći će se preliti u zaštitu naših pacijenata – zaključio je Horvat.

tklopotan / www.sjever.hr
07.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.