Now Reading:
Vlada mijenja koronazakon: Uvode se kazne do 50 tisuća kuna vezane uz covid potvrde
Full Article 2 minutes read

Vlada mijenja koronazakon: Uvode se kazne do 50 tisuća kuna vezane uz covid potvrde

Ministar Vili Beroš  u četvrtak je na sjednici Vlade RH rekao je u odnosu na tjedna ranije imamo pad broja novih slučajeva od 14 posto, a u odnosu na 14 dana ranije pad je 36 posto.

-Imamo i blagi pad broja hospitaliziranih. Na respirator je stavljeno 30 osoba u zadnjih 24 sata, a 24 ih nije cijepljeno – izvijestio je ministar naglasivši da je najgora situacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj gdje neke bolnice čak posuđuju respiratore jer ih nema dovoljno, piše RTL.

Rekao je i da je od uvođenja obaveznih COVID potvrda u zdravstvu provedeno 407.009 testova od kojih je 7216 je pozitivno.
-To znači da su covid potvrde spriječile daljnju zarazu za više od 36 tisuća ljudi, što bi dovelo do 400 hospitaliziranih prosječno i 100 umrlih – istaknuo je Beroš koji je govoreći o novom soju virusa kazao je da se omikron smatra potencijalno opasnijom od delte.

Vlada je usvojila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima se uvodi sankcioniranje odgovornih osoba na državnoj i lokalnoj razini koje se oglušuju o odluke Nacionalnog stožera, donosi RTL.
Novčane kazne u iznosu od 30.000 do 50.000 kuna propisane su za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja covid potvrda u javnopravnim tijelima.

screenshot/RTL
02.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.