Now Reading:
PRIPREMITE KIŠOBRANE Očekuje nas oblačan i kišni dan, prema kraju dana moguć i snijeg
Full Article 1 minutes read

PRIPREMITE KIŠOBRANE Očekuje nas oblačan i kišni dan, prema kraju dana moguć i snijeg

Prema prognostičarima, danas će biti pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, osobito na Jadranu i uz njega, dok će najviše suhog vremena biti na krajnjem istoku zemlje.

U Dalmaciji se u drugom dijelu dana očekuju nevere, a uz popodnevni pad temperatura, kiša će u gorskim predjelima prelaziti u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a krajem dana može ga biti i u nizinama unutrašnjosti.

Vjetar će biti umjeren, u gorju i jak jugozapadni, sredinom dana u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, oštro i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu do kraja dana okrenut će na jaku buru. Najniža temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C, u gorju ponegdje niža.

Nepovoljne biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će posljedica atmosferskih nestabilnosti i južine. Takve vremenske prilike kod meteoropata mogu pridonijeti slabijem raspoloženju, umoru, razdražljivosti i glavobolji. Utjecaj vremena osjećat će i kronični bolesnici pa im se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora.

www.sjever.hr / DHMZ
02.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.