Now Reading:
U Spomen parku znamenitih Klanjčana uređen mali amfiteatar s uklesanim stihovima Mihanovićeve pjesme “Horvatska domovina”
Full Article 3 minutes read

U Spomen parku znamenitih Klanjčana uređen mali amfiteatar s uklesanim stihovima Mihanovićeve pjesme “Horvatska domovina”

Završeni su radovi na izgradnji komemorativnog prostora amfiteatralnog tipa u Spomen parku znamenitih Klanjčana te je tako okončana još jedna faza rekonstrukcije parka. 

Proširenjem dosadašnjeg polukružnog “odmorišta” i postavljanjem kamenih klupa iz punih kamenih blokova s uklesanim originalnim stihovima Mihanovićeve pjesme “Horvatska domovina“,  dodan je jedan novi sadržaj ovom registriranom kulturnom dobru memorijalne baštine i parkovne arhitekture te stvoren još jedan novi prostor za održavanje kulturnih programa na otvorenom te prvenstveno terenske nastave za učenike iz različitih nastavnih područja. Svojim izgledom mali amfiteatar vizualno je povezan s postamentom spomenika Antunu Mihanoviću na trgu u povijesnoj jezgri Klanjca.

Riječ je o nastavku uređenja parka koje su još 2011. godine, uz 150. godišnjicu Mihanovićeve smrti, pokrenuli Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Grad Klanjec. Projekt je sufinanciran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni u iznosu od 266.850,00 kuna.

Realizacija ovog projekta dio je obilježavanja 225. godišnjice rođenja i 160. godišnjice smrti Antuna Mihanovića, a prigodna svečanost otvaranja bit će priređena kada će epidemiološke mjere biti takve da omogućuju sigurno okupljanje većeg broja građana. 

Nakon izgradnje amfiteatra, u idućoj fazi planira se hortikulturno uređenje parka te uvođenje novih sadržaja kojima će se posjetiteljima nastojati približiti zanimljive biografije i rad znamenitih Klanjčana. 

www.sjever.hr/klanjec.hr 29.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.