Now Reading:
U Varaždinu uništena zastava srpske zajednice – tvrde da se više ne osjećaju dijelom ovog grada!
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu uništena zastava srpske zajednice – tvrde da se više ne osjećaju dijelom ovog grada!

Ovog vikenda Varaždin je bio mjesto čina mržnje. Naime, u noći s petka na subotu nepoznati počinitelj je na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina uništio zastavu srpske zajednice zbog čega se njezini pripadnici više ne osjećaju dijelom ovog grada.

Iako se za zgradi Vijeća nalaze tri zastave, državna, zastava Grada Varaždina i zastava srpske zajednice, uništena je samo potonja.

Poražavajuć podatak je i da su u razdoblju od 15. rujna 2013. godine do 10. srpnja 2020. godine na zgradi Vijeća čak četiri puta uništene dvojezične natpisne ploče, a počinitelji su osuđeni zbog otuđenja tuđih stvari.

-Ove 2021. godine zločinački i mrzilački počinitelji su se okomili na uništenje simbola srpske zajednice u RH-a. Ovo nisu izolirani slučajevi, šalje se kontinuirano poruka da „srpska zajednica u gradu Varaždinu nije naša“ – poručuju iz Srpskog narodnog vijeća i dodaju kako prethodni gradonačelnici nisu izašli pred kamere i javno osudili ovaj čin makar se Varaždin voli pohvaliti da je grad „tolerancije i ugodnog suživota nacionalnih manjina”.

Zbog toga su o svemu informirali i gradonačelnika Nevena Bosilja tražeći njegovu reakciju, a na upit portala Aktualno.hr Bosilj je strogo osudio ovakav čin mržnje izrazivši zabrinutost zbog sve većeg broja slučajeva vandalizma u gradu.

-Osuđujem svaki čin mržnje i netolerancije pa tako i ovaj čin uništenja zastave srpske zajednice Varaždinu – rekao je Bosilj i dodao kako ovakve i slične radnje nisu svojstvene jednom gradu kulture kao što je Varaždin.

tklopotan / www.sjever.hr
29.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.