Now Reading:
Simptomi novog soja korone su neobični – evo što pacijenti najviše osjećaju
Full Article 2 minutes read

Simptomi novog soja korone su neobični – evo što pacijenti najviše osjećaju

Dok neki govore o tome da smo već zapravo prešli vrhunac četvrtog vala pandemije, s drugih strana stižu vijesti o novoj varijanti koronavirusa – omikron.

Istraživanje ove varijante još je u ranoj fazi, a do sada otkriveni slučajevi u Južnoj Africi nisu ozbiljni, rekla je za BBC Angelique Coetzee, koja predsjedava Južnoafričkom liječničkom udrugom, prenosi Poslovni dnevnik.

Govoreći o simptomima, kazala je da se pacijenti uglavnom žale na bolove u tijelu i umor.
-Ekstremni umor i to vidimo kod mlađe generacije, a ne kod starijih ljudi – istaknula je, ali i izrazila zabrinutost zbog utjecaja koji bi varijanta mogla imati na starije osobe s osnovnim bolestima kao što su srčane bolesti ili dijabetes.

Simptomi nove varijante su neobični, ali blagi, rekla je Coetzee, dodajući da je prvi put upozorena na mogućnost nove varijante kada su pacijenti s neobičnim simptomima za covid-19 početkom studenog došli u njezinu ordinaciju žaleći se na jak umor, piše Poslovni.hr.

Omikron je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificirala kao “zabrinjavajuću varijantu”, a Europski centar za kontrolu bolesti izrazio je ozbiljnu zabrinutost da bi nova varijanta mogla značajno smanjiti učinkovitost dostupnih cjepiva i povećati rizik od ponovne infekcije.

www.sjever.hr/poslovni.hr
29.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.