Now Reading:
ODJECI IZBORA U MEĐIMURJU: Čačić: Za budućnost Međimurja ključno je da što prije završe pravni procesi, a za Posavca da dokaže svoju nevinost
Full Article 3 minutes read

ODJECI IZBORA U MEĐIMURJU: Čačić: Za budućnost Međimurja ključno je da što prije završe pravni procesi, a za Posavca da dokaže svoju nevinost

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić, koji je zajedno s njihovom kandidatkinjom za županicu Sandrom Herman čekao rezultate prijevremenih izbora za župana u stranačkim prostorijama u Čakovcu, izjavio je za portale Sjever.hr i Aktualno.hr, da rezultati nisu neočekivani jer im je takav rasplet događanja pokazivala i njihova interna anketa.

Ističe da je pobjeda bivšeg župana očekivana, no mišljenja je da Matija Posavec ne može biti sasvim zadovoljan, unatoč osvojenih čak 80 posto glasova.

-Posavec ne može biti zadovoljan. Njegova ključna poruka je bila „ljudi traže da izađem na izbore”, međutim vidite i sami da je odaziv katastrofalan i to je opće razočaranje. To je u velikoj mjeri i posljedica ove situacije u kojoj se Međimurje našlo. Broj glasova za Matiju Posavca je s 28.000 pao na 21.000, u postotku je to više, a u glasovima je to dramatičan pad – matematika je i pojašnjenje bivšeg varaždinskog župana koji se dotaknuo i rezultata ostalih kandidata.

-Što se tiče naše kandidatkinje, očekivali smo da ona završi ove izbore na poziciji broj 2, što se i dogodilo. Ozbiljan konkurent za tu poziciju bio je gospodin Zver kao novo lice u međimurskoj politici. Prvi put se pojavio na prošlim lokalnim izborima u Čakovcu, uglavnom na problematici Roma. I na kraju jedan potpuni kolaps kandidata Novaka koji je čini mi se pola ili 2/3 od svojih ukupnih glasova dobio u jednom romskom naselju – analiza je Čačića.

Kako je bivši varaždinski župan uvijek dobar sugovornik za analizu političke situacije, otišli smo i korak dalje od nedjeljnih izbora pa ga upitali kakvom vidi širu situaciju na političkoj pozornici u Međimurju i budućnosti političke scene u toj županiji.

-Ljevica ima ozbiljnih problema i u Međimurju ali i u ostatku zemlje i to nije dobro za Hrvatsku. Za budućnost Međimurja ključna je pretpostavka da se što prije raščiste pravni procesi koji traju jer ovo u čemu će se sad Međimurje naći nije dobro. U interesu je Međimurja, a i Matije Posavca i zbog vlastitog obraza, da se pokaže da je nevin. Ako ne bude tako, to je ozbiljna greška i on je tada definitivno eliminiran iz politike. Snosit će posljedice za to, a i međimurski građani su stavljeni u tu poziciju – zaključio je Čačić.

s.kalajdžija/sjever.hr
29.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.