Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Prognostičari potvrdili: snijeg stiže i u nizine!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Prognostičari potvrdili: snijeg stiže i u nizine!

Vrijeme nam se smilovalo, pa smo u subotu mogli uživati u početku adventskog programa u brojnim gradovima i mjestima, ali ako je vjerovati prognostičarima, nedjelja baš neće biti dan za boravak na otvorenom – bit će kiše, a stiže nam i snijeg!

Vjerujemo da ste se pripremili za zimsko razdoblje i da imate svu potrebnu opremu, dakle šalove, kape, rukavice, ali i lopate za snijeg, uz nadu da nam ovo potonje neće trebati, bar ne još!

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti umjereno do pretežno oblačno, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom. Kiša mjestimice, na Jadranu lokalno i obilnija, praćena grmljavinom. U gorju će, uz pad temperature, kiša prelaziti u snijeg kojeg će krajem dana i u noći na ponedjeljak biti i osobito u nizinama središnje Hrvatske.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, na moru i s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, a na Jadranu 10 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 6 do 12, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 13 do 17 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Uz izražen jugozapadnjak na Jadranu, meteoropati mogu biti razdražljivi, patiti od glavobolje i slabijeg raspoloženja, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. U unutrašnjosti zemlje tegobe će biti izraženije u prvom dijelu dana, dok će u poslijepodnevnim satima polako slabiti.

ak/sjever.hr/DHMZ
28.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.