Now Reading:
Vanđelić: Fond je ustrojen, efikasan i ugodan, moj posao je gotov!
Full Article 2 minutes read

Vanđelić: Fond je ustrojen, efikasan i ugodan, moj posao je gotov!

Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić u petak je održao konferenciju za medije na kojoj je potvrdio svoju ostavku naglasivši kako je od samog početka dogovor bio da njegov posao završava kada Fond bude ustrojen, efikasan i ugodan, a mišljenja je kako je danas on takav.

Vađelić je rekao kako je želio razvijati Fond na načelima transparentnosti, borbi protiv korupcije i efikasnosti. Zadovoljan s prva dva, naglasio je kako je efikasnost 78 posto jer Fond ovisi o Ministarstvu. Istaknuvši kako smatra da je njegov posao gotov, rekao je kako ostaje raditi do Božića.

-Ja sam dao onoliko koliko mogu u obnovu Zagreba jer je to moj grad i jer je prilika da se pokaže da državne agencije mogu raditi drugačije – rekao je Vanđelić i dodao kako je to bila njegova osobna borba za bolju Hrvatsku.

Na novinarsko pitanje o odgovornosti u sporoj obnovi, Vanđelić je poručio kako su se suočili s oko 200 poništenja javnih nabava.

-Nemam namjeru kritizirati Ministarstvo, sjedimo u istoj zgradi, vidim gospođu koja piše odluke prema nama. Ona radi, nije da ona ne radi, stvar je podzakonskih akata i propisa koji su takvi kakvi jesu – rekao je očito bivši ravnatelj Fonda i dodao kako se javne politike u državi mogu poboljšati i kako im nedostaje digitalizacija posla.

-Mi smo pokazali da može biti transparentno i takve politike ću nastaviti zastupati ne kroz političku stranku nego kao osoba zajedno s timom osoba koje dijele to mišljenje – kazao je Vanđelić.

tklopotan / www.sjever.hr
26.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.