Now Reading:
POTPORE OBRTNICIMA Grad Samobor pomoći će i vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta
Full Article 1 minutes read

POTPORE OBRTNICIMA Grad Samobor pomoći će i vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta

Kako bi pomogao vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta na svom području i barem im malo olakšao ova krizna vremena uzrokovana nepovoljnom epidemiološkom situacijom, Grad Samobor osigurao je sredstva za potpore.

Potpore se odobravaju obrtima sa sjedištem na području grada Samobora za troškove poput nabave alata, opreme i strojeva, mjernih/kontrolnih uređaja i instrumenata te računalnih programa potrebnih za unapređenje poslovnih procesa, zatim za troškove uvođenja proizvoda/usluga na tržište, uključujući troškove vanjskih usluga u razvoju novog proizvoda/usluge te za edukaciju, odnosno stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika u svrhu unapređenja znanja i vještina u obavljanju djelatnosti.

Tu si nadalje i priprema, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i normi te troškovi stjecanja prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta te Izvorno hrvatsko, troškovi dobivanja Uvjerenja o stjecanju statusa tradicijskog/umjetničkog obrta, troškovi upravljanja i zaštite intelektualnog vlasništva, usluge korištenja vanjskih subjekata u razvoju proizvoda, troškovi promocije te sudjelovanja na sajmovima.

Javni poziv je otvoren do 8. prosinca 2021. godine, a sve ostale potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor, soba 316/1, na broju telefona 3327-101.

www.sjever.hr/samobor.hr
26.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.