Now Reading:
PRAVA PROMOTORICA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE: Lucija Jelušić na prijemu kod župana Kolara!
Full Article 2 minutes read

PRAVA PROMOTORICA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE: Lucija Jelušić na prijemu kod župana Kolara!

Lucija Jelušić, već dobro poznata mlada sopranistica prepoznatljivog glasa nedavno je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Martine Zadro, što je ujedno bio i i današnji povod svečanog prijema od strane krapinsko – zagorskog župana, Željka Kolara te pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjane Smičić Slovenec.

Lucija je dobitnica brojnih nagrada od kojih se ističe prva nagrada u kategoriji solo pjevanja na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku, pa prva nagrada na Međunarodnom natjecanju solo pjevača Bruna Špiler u Crnoj Gori, zatim prva nagrada na Međunarodnom natjecanju solo pjevača Lav Mirski u Osijeku i druga nagrada na natjecanju mladih pijanista Cittá di Moncalieri u Torinu.

Lucija je ujedno i dobitnica Rektorove nagrade za 2016., 2017. i 2018. godinu, Dekanove nagrade za 2018. godinu te Rektorove nagrade za individualni, znanstveni i umjetnički rad za godinu 2020./2021.

Župan Kolar iskazao je izuzetno zadovoljstvo današnjim prijemom u županijskim prostorijama, a istaknuo je kako je Lucija jedna od glavnih promotorica Županije koja svojim glasom, stavom i pozitivom unosi nove boje i osjećanja gdje se god pojavila.

– Kad god smo imali potrebu za angažiranjem Lucije u našim manifestacijama, bez obzira na njene faze u profesionalnom životu, Lucija je uvijek tu i ono što je bitno je da ima niz međunarodnih kontakata što je dodatna promocija naše Županije – rekao je župan Kolar i čestitao Luciji na nizu dobivenih priznanja i zaželio joj uspjeh u profesionalnom životu.

– Vjerujem da ćeš briljirati u komadu Carmen u kojem si dobila ulogu, ali se isto tako veselim tvojim budućim ulogama. Unosiš nam toplinu, dobrotu i divnu pozitivnu energiju – poručio je župan Kolar.

Jako puno znači kada imate osjećaj da vas netko na ovakav način cijeni. Izuzetno mi je drago da sam u mogućnosti ljudima izvan Zagorja pokazati koliko je Zagorje prekrasno i pozvati ih da dođu kod nas i da vide što mi imamo, a da ljudi ne znaju. Drago mi je da kroz nešto što je moje, a to je pjevanje, mogu drugima širiti ljepotu našeg Zagorja. Hvala na povjerenju županu i Krapinsko – zagorskoj županiji i nadam se da ću ga i dalje opravdavati – poručila je Lucija.

mčaržavec/www.sjever.hr
26.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.