Now Reading:
Župani Stričak i Kolar čestitali Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i Dei Presečki na osvojenim nagradama hrvatskog glumišta
Full Article 2 minutes read

Župani Stričak i Kolar čestitali Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i Dei Presečki na osvojenim nagradama hrvatskog glumišta

Na jučer održanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta, koja se već tradicionalno krajem studenoga svake godine održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Varaždinsko kazalište osvojilo je niz nagrada.

Tako je za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji Drame nagrađena predstava MATIAŠ, GRABANCIJAŠ, DIJAK Tituša Brezovačkog u režiji Krešimira Dolenčića, za najbolju režiju u kategoriji Drame nagrađen je Krešimir Dolenčić za režiju predstave MATIAŠ, GRABANCIJAŠ, DIJAK Tituša Brezovačkog, za najbolje glumačko ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – žene u kategoriji Drama nagrađena je Dea Presečki za ulogu Matiaša u predstavi MATIAŠ, GRANANCIJAŠ, DIJAK, a za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u kategoriji Opere nagrađena je Josipa Bilić za ulogu Pepeljuge u istoimenoj operi Julesa Massneta pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića u režiji Saše Anočića iz produkcije Hnk u Varaždinu u suradnji s Muzičkom akademijom Zagreb.

Tim povodom župan Varaždinske županije Anđelko Stričak uputio je intendantici HNK u Varaždinu mr.sc. Jasni Jakovljević te svim nagrađenima iskrene čestitke.

– Izuzetno mi je drago zbog ovih nagrada koje samo potvrđuju kvalitetu i predani rad svih djelatnika Varaždinskog kazališta. Naše kazalište je oduvijek bilo rasadnik vrhunskih glumaca, u njemu su režirane značajne i atraktivne predstave, a posebno me veseli nagrada koju je osvojila mlada umjetnica Dea Presečki za ulogu Matjaša u odličnoj kajkavskoj komediji. Tom predstavom se svakako popularizira naša kajkavština. Čestitke svima te puno sreće i uspjeha u daljnjim aktivnostima – rekao je župan Stričak.

Mladoj glumici, Krapinčanki Dei Presečki čestito je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Izrazito nas je razveselila vijest o tome da je naša Krapinčanka Dea Presečki dobila prestižnu nagradu hrvatskog glumišta. Ovo priznanje struke potvrda je iznimnog talenta i kvalitete te neumornog i predanog rada naše mlade glumice, pred kojom je blistava budućnost. Draga Dea, izrazito smo ponosni na tebe! – istaknuo je župan Kolar.

U nastojanju da pridonesu daljnjoj popularizaciji i afirmaciji kazališne, radijske i televizijske umjetnosti, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Hrvatska radiotelevizija i Večernji list d.d., 1992. godine utemeljuju stalnu godišnju nagradu za kazališnu, televizijsku i radijsku umjetnost.

Organizator provedbe i dodjele nagrade je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

www.sjever.hr
25.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.