Now Reading:
U prometnim nesrećama ozlijeđeno troje djece
Full Article 3 minutes read

U prometnim nesrećama ozlijeđeno troje djece

U petak, 19. studenog u 10.55 sati u Ludbregu u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe, informacije su iz Policijske uprave varaždinske.

Osobnim vozilom je iz smjera ulice Rudolfa Fizira u smjeru ulica Tina Ujevića upravljao 56-godišnjak. Dolaskom do raskrižja s ulicom Tina Ujevića koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska svoje vozilo nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja, već je vozilom ušao u raskrižje i oduzeo prednost osobnom vozilu kojim je upravljala 32-godišnjakinja. Uslijed udara oba vozila su izletjela van kolnika. U prometnoj nesreći ozljede su zadobila oba vozača i 10-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 21. studenog oko 17 sati u Trnovcu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je državnom cestom D-2 iz smjera Trnovca u smjeru Bartolovca upravljala žena starosti 43 godine. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja, te je prednjim djelom vozila udarila u stražnji dio radnog stroja kojim je upravljao 36-godišnjak. Ozljede su zadobili putnici u vozilu starosti 4 i 16 godina. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Varaždinska je policija izvijestila i o zaustavljenim vozačima s 2,33 promila alkohola u krvi u Martijancu, 2,32 promila na istočnoj obilaznici u Varaždinu i 2 promila u Sračincu te vozaču bicikla s 1,95 promila u Globočecu Ludbreškom.

Tijekom vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 254 prekršaja, a najviše, 142, zbog nepropisne brzine.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muškaraca, u petak, 19. studenog, od 10 do 14 sati policijski službenici Policijske uprave varaždinske su proveli preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Cool je biti uzoran vozač“. Za vrijeme akcije kontrolirano je ukupno 54 muškarca kojima su u pravilu policijske službenice čestitale njihov dan, te su svi tom prilikom darivani prigodnim poklonima.

Prva tri zatečena vozača s vozačkim stažem dužim od 10 godina, koji nisu u tom vremenu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja, nagrađeni su poklon paketom pribavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH. Tom prilikom je darivan u Lepoglavi Danko Loparić, u Varaždinu Velimir Hladnić i u Novom Marofu Dragutin Pavliček.

Isto tako za vrijeme akcije utvrđeno je ukupno 18 prekršaja i to 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom i 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

www.sjever.hr
22.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.