Now Reading:
Pola stoljeća Kluba liječenih alkoholičara dr. Mato Golubić Čakovec, gradonačelnica Cividini: U svojoj borbi niste sami!
Full Article 2 minutes read

Pola stoljeća Kluba liječenih alkoholičara dr. Mato Golubić Čakovec, gradonačelnica Cividini: U svojoj borbi niste sami!

Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca, kako bi se podigla društvena svijest o tome da je zlouporaba sredstava ovisnosti jedan od vodećih javnozdravstvenih problema, kako u cijeloj Europi, tako i kod nas, te je vodeći uzrok obolijevanja i smrtnosti među djecom i mladima.

Potvrdili su to i članovi Kluba liječenih alkoholičara dr. Mato Golubić Čakovec, koji su se okupili kako bi javno naglasili i upozorili na problem ovisnosti. Pritom su održali preventivnu aktivnost organiziranjem štanda na čakovečkom Trgu Republike te informiranjem građana o njihovom radu, ali i načinima prevencije te očuvanja zdravlja uz promotivni materijal.

Na štandu ih je u vrijeme obilježavanja posjetila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te im tom gestom odlučila dati podršku. Čestitala im je na snazi i hrabrosti, na mnogobrojnim akcijama orijentiranima prema uključivanju školske djece i mladih u preventivne programe, ali i aktivnostima kako bi sugrađanima koji se nađu u paklu ovisnosti osigurali psihološku potporu i stručnu pomoć te im pokazali da u svojoj borbi s alkoholizmom nisu sami.

Sve aktivnosti Kluba imaju za cilj doprijeti do onih sugrađanki i sugrađana kojima je potrebno, ali i do onih koji smatraju da moraju popustiti pritisku vršnjaka, s ciljem da smanje ovisnička i druga rizična ponašanja te time mladi budu primjer svojim prijateljima.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
22.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.