Now Reading:
U ponedjeljak kreću prva upozorenja – što će biti s prosvjetnim djelatnicima koji se nisu pridržavali mjera?
Full Article 2 minutes read

U ponedjeljak kreću prva upozorenja – što će biti s prosvjetnim djelatnicima koji se nisu pridržavali mjera?

Nakon što su prošlog utorka u obrazovni sustav uvedene obavezne covid potvrde, kako doznaje Poslovni.hr ravnatelji će u ponedjeljak djelatnicima koji nisu poštivali nove mjere početi slati prva upozorenja.

U školama se još uvijek očekuje odgovor ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa o mogućnosti nesmetanog ulaska onih djelatnika koji su primili jednu dozu cjepiva. Naime, ministar Fuchs je prošle srijede najavio kako će zamoliti Stožer da razmotri mogućnost nesmetanog ulaska na radno mjesto onim djelatnicima koji su cijepljeni prvom dozom kako ne bi trebali čekati još tri tjedna i u međuvremenu se testirati.

Kako su za Poslovni.hr potvrdili ravnatelji, profesori i djelatnici iz nekoliko zagrebačkih osnovnih škola, mogućnost da djelatnici dođu u školu i održe nastavu uživo samo s potvrdom o prvom cijepljenju, bila bi vrlo pozitivna jer se djelatnici do primitka druge doze ne bi trebali testirati.

Kako je kazao Željko Stipić iz Školskog sindikata Preporod za HRT, prema uputama Ministarstva ravnatelji bi nakon tri dana od provedbe odluke Stožera trebali djelatnicima dati prvo upozorenje, a nakon pet dana drugo, dok se o trećem upozorenju, otkazu ne želi ni govoriti jer škole ionako muku muče sa zamjenama. Ipak, ministar Fuchs poručuje kako se mjere moraju poštivati, a za njihovo nepoštivanje slijede kazne.

Kako će se situacija dalje razvijati, ostaje nam za vidjeti.

www.sjever.hr / poslovni.hr
21.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.