Now Reading:
Grad Čakovec osigurao 2 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama – Cividini: Titula Grada prijatelja djece ne može biti samo parola!
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec osigurao 2 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama – Cividini: Titula Grada prijatelja djece ne može biti samo parola!

Uvođenje i financiranje dodatnih mogućnosti u obrazovanju, djeci i mladima omogućuje stjecanje kvalitetnijeg obrazovanja, što je direktno ulaganje u budućnost.

Prepoznao je to i Grad Čakovec koji uvođenjem obrazovnog nadstandarda od vrtićke dobi služi kao primjer drugim hrvatskim gradovima. Potvrđeno je to i na početnoj konferenciji projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Čakovca – V“ kojim se omogućuje pomoćnik u nastavi svakom djetetu kojem je potreban u čakovečkim osnovnim školama. Projekt vrijedan više od 2 milijuna kuna uključuje I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, Centar za odgoj i obrazovanje, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec.

-U dosadašnjih sedam godina provođenja projekata, iskristalizirao se broj djece koje imaju potrebe za pomoćnikom, pa je tako ove godine zaposleno 45 pomoćnika u nastavi za 54 učenika s teškoćama, a projektom je obuhvaćena i edukacija novozaposlenih pomoćnika – rekla je pritom gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i dodala kako titula Grada prijatelja djece ne može biti samo parola, već prema tom načelu treba i žele raditi.

-Želje su da ovim europskim projektom stvorimo preduvjete za uključivanje učenika s teškoćama u osnovnoškolske ustanove Grada Čakovca, a pritom zaposlimo educirane osobe te osvijestimo i senzibiliziramo širu lokalnu zajednicu o važnosti uključivanja učenika s teškoćama u redovite osnovne škole što je temelj za ostvarenje društva jednakih mogućnosti za sve – kazala je Cividini.

Sva djeca koja polaze osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač, a imaju valjano rješenje, ostvaruju pravo na pomagača u nastavi. Pomagači su u školama angažirani preko sličnog projekta koje provode udruge koje se bave ovom skupinom građana.

Grad Čakovec i Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisali su 1. rujna Ugovor o sufinanciranju projekta za školsku godinu 2021./2022. u ukupnom iznosu od 2.038.581,00 kn. Od toga, 15 posto ukupne vrijednosti sufinancirat će se iz proračuna Grada Čakovca, a dio iz Europskog socijalnog fonda.

www.sjever.hr/cakovec.hr
20.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.