Now Reading:
VUKOVARU SA SRCEM: Koprivnički trkači sudjelovali u humanitarnoj utrci povodom Dana sjećanja
Full Article 1 minutes read

VUKOVARU SA SRCEM: Koprivnički trkači sudjelovali u humanitarnoj utrci povodom Dana sjećanja

Povodom Dana sjećanja organizirana je virtualna humanitarna utrka “Vukovaru sa srcem”, na razini cijele zemlje, a sva prikupljena sredstva od startnine, namijenjena su udruzi “Vukovarski Leptirići”, koja se brine o djeci sa teškoćama u razvoju.

Virtualna utrka nije natjecateljskog karaktera, a zamišljena je tako da svaki prijavljeni trkač, otrči željenu dužinu na stazi koja mu odgovara.

Svoj doprinos dala je skupina trkača iz Koprivnice, Križevaca, Ludbrega i Varaždina, koji su zajednički krenuli na rutu od 36 kilometara od Koprivnice do Kalnika. Start je bio iz Koprivničke “Crne gore” a ruta je vodila, šumskim stazama preko Dugog Brda, Vrhovca, Apatovca, planinarskim stazama, sve do uspona na planinarski dom u Kalniku.

Prošle godine na isti datum, začeta je ideja o trčanju od Koprivnice do Kalnika povodom Dana sjećanja, i po prvi puta su istu rutu istrčala trojica trkača, dok se ove godine skupilo dvanaestero sudionika. Cilj je da ovo postane tradicija svake godine, i da se broj sudionika još poveća.

www.sjever.hr
19.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.