Now Reading:
REVOLT ZBOG MJERA Djelatnica ludbreške knjižnice ustrajna u dolasku na posao bez covid potvrde ili negativnog testa
Full Article 2 minutes read

REVOLT ZBOG MJERA Djelatnica ludbreške knjižnice ustrajna u dolasku na posao bez covid potvrde ili negativnog testa

Nakon što su u državne i javne institucije uvedene obavezne covid potvrde, reakcije protivnika se ne stišavaju, a jedan od primjera dolazi i iz Gradske knjižnice Ludbreg.

Naime, zbog neposjedovanja važeće covid potvrde jedna djelatnica (ime i prezime poznato redakciji) u utorak nije mogla ući u prostore knjižnice. Kako nam je potvrdila, nije cijepljena jer to ne želi, a odbija se i testirati naglašavajući kako su ovakve epidemiološke mjere protuzakonite.

Opisavši nam kako ju je prilikom dolaska na posao dočekao covid redar, ujedno njezin kolega, koji je zatražio predočenje covid potvrde, djelatnica ludbreške knjižnice kazala je kako prema svim zakonima i GDPR-u nije dužna otkrivati svoje zdravstvene probleme kao ni činjenicu je li cijepljena ili ne.

Pozvan je i ravnatelj koji je također naglasio da korisnici i djelatnici mogu ući samo uz predočenje covid potvrde zbog čega je ova revoltirana djelatnica pozvala policiju no njihov odgovor je bio da ne postoje zakonske osnove za izlazak na teren.

Kako tvrdi djelatnica, ima nekoliko svjedoka koji su potvrdili njezin dolazak na posao, a naglasila je i kako je velik broj korisnika knjižnice revoltiran te su u ponedjeljak masovno dolazili vraćati knjige i u znak pobune bacali svoje članske iskaznice u smeće.

-Vrata knjižnice su zaključana i imaju zvono za ulazak, a unutra mogu ući samo osobe s covid potvrdama. Je li to uopće zakonski dozvoljeno? – pita se djelatnica knjižnice.

Kada smo ju upitali zašto se ne želi testirati i boji li se da će izgubiti posao, odgovorila je kako je testiranje protuzakonito te može dovesti do brojnih nuspojava i posljedica, a iako ne zna što će se dogoditi s njezinim poslom, u svojoj će namjeri biti ustrajna do kraja.

Kolege ju, kako kaže, ne podržavaju, već ju prilikom odlaska s posla nisu željeli ni pogledati. Iako se u svojim namjerama da uđe na posao bez covid potvrde pozivala na Ustav i kazneni zakon, rukovodstvo knjižnice poručilo joj je kako se oni samo drže propisanih epidemioloških mjera.

Tko će prvi popustiti, ostaje nam za vidjeti.

tklopotan / www.sjever.hr
16.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.