Now Reading:
KAP KOJA STVARA SLAP Međimurska županija dodjeljuje čak pola milijuna kuna potpora u turizmu
Full Article 2 minutes read

KAP KOJA STVARA SLAP Međimurska županija dodjeljuje čak pola milijuna kuna potpora u turizmu

U zadnjih deset godina, međimurski turizam bilježi porast od 15 posto godišnje, a jedan od razloga su sigurno i bespovratne potpore u turizmu koje Međimurska županija već tradicionalno dodjeljuje.

Ove godine, broj prijava bio je rekordan, a nakon provedenog natječaja, bespovratne potpore dodijelit će se turističkim projektima 29 korisnika za što je Međimurska županija dodijelila ukupno pola milijuna kuna.

Kako je pojasnio županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, bespovratne potpore generirat će 8,4 milijuna kuna ukupne vrijednosti svih tih projekata. Uglavnom je riječ o projektima koji se tiču ulaganja u proširenje sadržaja, a visina potpore koju je bilo moguće ostvariti kretala se od 5 do 50 tisuća kuna. Prihvatljivi projekti morali su se odnositi na stvaranje turističke kvalitete, proširenje sadržaja i povećanje ponude.

Zamjenik župana Josip Grivec naglasio je kako se Međimurska županija već godinama nalazi u samom vrhu kontinentalnog turizma, a cilj ovih potpora je daljnje unapređenje turizma. Istaknuvši kako je vidljivo da županijske potpore daju rezultate, Grivec je rekao kako na taj način maksimalno potpomažu i podupiru građane koji se bave turizmom i stvaraju vlastite turističke proizvode.

-Ovo su mala inicijalna sredstva, ona kap koja lagano stvara slap – zaključio je Grivec.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula pojasnio je kako je usprkos teškim vremenima uzrokovanih pandemijom, Međimurci i Međimurke ozbiljno ulažu u svoje projekte.

-Turizam u Međimurju je jedan mali dio ukupnog gospodarstva no jako je značajan kao ona dodana vrijednost. Kroz turizam možemo plasirati naše proizvode, naše nasljeđe, našu kulturu i kroz ovaj program željeli smo staviti što veći naglasak na energetski učinkovite projekte i one koji promišljaju zeleno i dugoročno održivo – poručio je Grula.

Tonko Lajtman, član OPG-a Mohokos pojasnio je kako će zahvaljujući županijskim potporama Međimurje uskoro dobiti prvu kuću u Hrvatskoj s europskim Ecolabel certifikatom. Kako je poručio, njihov cilj je ponuditi gostima novu kvalitetu u smještaju, te da svi lokalni OPG-ovi mogu svojim proizvodima upotpuniti njihovu ponudu.

tklopotan / www.sjever.hr
12.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.