Now Reading:
I ove godine zdrava prehrana za osnovnoškolce i srednjoškolce Zagrebačke županije – projekt vrijedan gotovo milijun kuna
Full Article 50 second read

I ove godine zdrava prehrana za osnovnoškolce i srednjoškolce Zagrebačke županije – projekt vrijedan gotovo milijun kuna

U 30 osnovnih i pet srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija i ove se godine provodi školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Zagrebačka županija ovaj projekt provodi od školske godine 2018./2019., a odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za njegovu je provedu ovoga puta odobreno gotovo 950 tisuća kuna.

Besplatni obroci voća i povrća za sve učenike osnovnih i srednjih škola te besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda za osnovnoškolce osigurani su jednom tjedno kao zaseban obrok, neovisno od obroka u okviru školske prehrane, a projektom će biti obuhvaćeno 14.880 učenika.

Cilj je da se na taj način poveća distribucija poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača, poboljšaju prehrambene navike djece te smanji unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, a svaka od škola uključenih u projekt sama će odabrati svoje dobavljače.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
11.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.