Now Reading:
48-godišnji voditelj folklora u 35 navrata silovao 11-godišnju djevojčicu – dobio tek devet godina zatvora?!
Full Article 2 minutes read

48-godišnji voditelj folklora u 35 navrata silovao 11-godišnju djevojčicu – dobio tek devet godina zatvora?!

Voditelju folklorne skupine, 48-godišnjem D.S.-u, kojeg je Županijski sud u Bjelovaru nepravomoćno osudio za 36 kaznenih djela spolne zloporabe djeteta do 15 godina, postrožena je zatvorska kazna s pet i pol godina na devet godina o čemu je odlučio Visoki kazneni sud na temelju pristigle žalbe, prenosi klikaj.hr.

„Optuženi je u čak 35 navrata, u periodu od dvije godine, izvršio spolni odnošaj te jednom i sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju s djevojčicom u dobi 11 godina” priopćio je sud i u nastavku naveo da je osuđeni zlouporabio svoj položaj voditelja folklorne skupine i nakon folklornih proba prilazio djevojčici-polaznici folklora te prostorijama udruge gdje su se probe održavale, počinio spolne odnošaje, kao i spolne radnje, s time da je u pet navrata djevojčicu odveo kući i tamo s njom izvršio spolni odnošaj.

Visoki kazneni sud navodi i smatra kako je prvostupanjski sud odmjerio jedinstvenu kaznu zatvora u prekratkom trajanju budući da sve utvrđene okolnosti nisu primjereno vrednovane prilikom odmjeravanja visine jedinstvene kazne zatvora. Također, smatra sud, kako otegotne okolnosti zaslužuju strože kažnjavanje. To su dugotrajnost i upornost u činjenju kaznenih djela, kao i težina počinjenih kaznenih djela. Navode i kako te okolnosti nisu dovoljno došle do izražaja prilikom odmjeravanje jedinstvene kazne.

Navedena kaznena djela su započela kada je žrtva bila u dobi od svega 11 godina, a koje su negativno utjecale na cjelokupni razvoj žrtve. Optuženiku je izdana sigurnosna mjera doživotne zabrane obavljanja djelatnosti u kojima dolazi u redovit kontakt s djecom.

www.sjever.hr/klikaj.hr
09.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.