Now Reading:
Dan jabuka u 1.b razredu OŠ Ljudevit Gaj Krapina
Full Article 3 minutes read

Dan jabuka u 1.b razredu OŠ Ljudevit Gaj Krapina

Učenici 1. b razreda OŠ Ljudevita Gaja Krapina obilježili su Dan jabuka sa zanimljivim aktivnostima. Donijeti u školu dvije oprane jabuke, kuhinjsku krpu i ribež, pobudio je interes ne samo učenicima nego roditeljima.

Tijekom tri integrirana sata, oblici rada izmjenjivali su se od skupnog do individualnog s obzirom na aktivnosti koje su provodili . U skupnom radu učenici su slaganjem riječi u rečenice morali doći do odgovora zašto jabuka ima svoj dan i zašto je zovu „ kraljicom voća“.

Nakon pranja ruku, učenici su proveli istraživačku nastavu. Putem radnog listića morali su istražiti svoju jabuku: boju, veličinu, okus, kiselost, količina tekućine u jabuci. Posebno je zanimljivo bilo ribanje jabuke kojim su morali dokazati da jabuka u sebi ima sok (tekućinu) i da se njome može utažiti žeđ. Svi su prsti, hvala Bogu, ostali na mjestu!

Radom u skupinama morali su kolažem prikazati kako se mijenja izgled krošnje jabuke kroz godišnja doba. Individualnim radom, primjenjujući znanje o osnovnim i izvedenim bojama, učenici su izgradili kolažem jabuku. Sve jabuke zalijepili smo na okvir vrata učionice kojim su ona dobila lijepi okvir.

Digitalnom igrom wordwall – premetaljka riječi, učenici su otkrivali poznate izreke o jabuci: „ Zdrava kao jabuka!“;

„ Ne pada jabuka daleko od tabla !“; Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!“

Nakon tri sata rada, učenici su nastavili s engleskim jezikom, a učiteljica je morala pojesti jabuku jer je dehidrirala.

Članak napisala: Marija Klasić, učitelj savjetnik

www.sjever.hr 29.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.