Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Ako čekate zatopljenje, strpite se još malo – prvo minus, a onda toplija jutra i dani!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Ako čekate zatopljenje, strpite se još malo – prvo minus, a onda toplija jutra i dani!

Sad smo već pomalo i navikli na jutarnju maglu koja je ponekad i dugotrajna, baš kao i na niske temperature, pogotovo u ranojutarnjim satima, ali uskoro će ipak zatopliti.

Stići će južina, već vjerojatno znate da ona donosi i promjenu vremena, odnosno kišu, ali ne još danas.

Naime, prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci koji se uglavnom u središnjim i gorskim predjelima mogu i dulje zadržati.

Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana i jaka, a poslijepodne ponegdje sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka od -1 do 3, na obali i otocima između 9 i 15 °C. Najviša dnevna između 9 i 14, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 16 do 21 °C.

Toplija jutra, ali i južinu, donosi nam vikend, no o tome ćemo više sutra!

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Povoljne biometeorološke prilike će većini meteoropata podržavati dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju. Zbog moguće jutarnje magle u unutrašnjosti zemlje savjetujemo zaštitu plućnim i srčanim bolesnicima. Na Jadranu je potrebno pripaziti na adekvatnu zaštitu od jakog vjetra koji može pojačati osjet hladnoće.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
28.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.