Now Reading:
ŠTO NAM SPREMA ZUCKERBERG? Facebook se od sada zove Meta, a budućnost će biti iznad svega što možete zamisliti!
Full Article 2 minutes read

ŠTO NAM SPREMA ZUCKERBERG? Facebook se od sada zove Meta, a budućnost će biti iznad svega što možete zamisliti!

Mark Zuckerberg, utjelovitelj internetske platforme Facebook danas, 28. listopada 2021. na svom je profilu objavio kako Facebook od danas mijenja ime u Meta. Meta je naziv tvrtke koja okreće novu stranicu. Naime, cilj ove trvtke je stvoriti metaverzum, a pod sobom će od sada imati Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp što će u navedene aplikacije zasigurno donijeti promjene!

Vjerujem da je metaverzum sljedeće poglavlje interneta, kao i naše kompanije. Baziramo se na tehnologiji koja pomaže spajati ljude jedne s drugima. Danas nas vide kao društvenu mrežu, ali u osnovi svega je da mi spajamo ljude. Metaverzum je sljedeća granica, teleportirati se bilo gdje, moći iskusiti što god želite, s kime god želite, u bilo kojem trenutku. Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti – rekao je Zuckerberg prilikom prezentacije tvrtke.

Cilj je kako kaže na prvo mjesto staviti čovjeka, a ne stroj. Ističe, posljednjih desetljeća tehnologija je ljudima dala moć povezivanja i prirodnijeg izražavanja, a došlo je vrijeme za novu stepenicu. Kako kaže, sljedeća će platforma biti još impresivnija budući da ćete ga moći doživjeti iskustveno za razliku od trenutnog doživljaja koji je samo vizualan.

– Vjerujemo da metaverzum može omogućiti bolja socijalna iskustva od bilo čega što postoji danas, a mi ćemo svoju energiju posvetiti pomaganju u ostvarenju njegovog potencijala. Kao što sam napisao u našem izvornom pismu osnivača: “mi ne gradimo usluge da bismo zaradili novac; mi zarađujemo da bismo izgradili bolje usluge.” Budućnost će biti iznad svega što možemo zamisliti – poručio je Zuckerberg.

Pogledajte i video Zuckerbergovog predstavljanja.
Foto: Screenshot

mčaržavec/www.sjever.hr
28.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.