Now Reading:
Ivanečko Gradsko vijeće o financijskim izvješćima trgovačkih društava, radu gradonačelnika i izvršenju proračuna
Full Article 3 minutes read

Ivanečko Gradsko vijeće o financijskim izvješćima trgovačkih društava, radu gradonačelnika i izvršenju proračuna

Na sjednici Gradskog vijeća Ivanca u srijedu su na dnevnom redu bila financijska izvješća trgovačkih društava za prošlu godinu. Vijećnici su prihvatili izvješća Ivkoma, Ivkom-Voda i Varkoma.

U raspravi o Varkomu gradonačelnik Milorad Batinić pitao je o kvaliteti vode za naselja koja opskrbljuje Varkom te prijeti li Varkomu penalizacija u projektu Aglomeracije Varaždin koja bi utjecala na poslovanje tvrtke. Andrija Bedenik iz Varkoma odgovorio je da je voda u potpunosti besprijekorna i udovoljava svim zahtjevima prema zakonskim i podzakonskim aktima, a što se tiče Aglomeracije nema opasnosti od penalizacija te bi ona trebala biti dovršena u zadanom roku.

U raspravi o izvješću Ivkoma potaknuta je tema organizacije prijevoza putnika iz prigradskih naselja u Ivanec. Izvršni direktor Edo Rajh naglasio je da takav prijevoz počiva na subvencijama te je pitanje ima li novca i iz kojih izvora, dok je gradonačelnik Batinić dodao da nije bilo interesa niti za organizaciju taxi prijevoza.

Financijsko izvješće Čistoće skinuto je s dnevnog reda, dok su prihvaćena izvješća Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ Ivanec, Dječjeg vrtića „Ivančice“ Ivanec i Poslovne zone Ivanec.

U izvješću o radu gradonačelnika u prvoj polovici 2021. godine navedeno je da su Programom dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva Grada Ivanca realizirane subvencije obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima u iznosu od 50.487,27 kuna, a kroz tvrtku Poslovna zona Ivanec d.o.o. realizirane su aktivnosti u iznosu 1.358.799,45 kuna, što se odnosi na otplatu kredita i provođenje projekta Projektni ured Grada Ivanca.

Istaknuto je i uređenje fasada društvenih domova Škriljevec, Vuglovec-Gečkovec, Kaniža i Osečka, energetska obnova društvenog doma Punikve, opremanje pomoćnog nogometnog igrališta u Salinovcu, početak adaptacije Stare škole.

Gradonačelnik Batinić naglasio je i uređenje novih stambenih i poslovno-trgovačkih zona u Ivancu, sastanak s predstavnicima partnera na projektu Aglomeracije Ivanec, EU projekta vrijednog više od 216 milijuna kuna, te sastanak sa saborskim zastupnicima s područja Varaždinske županije o rješavanju statusa Varteksa i vojnih objekata na Ivančici, zaštiti šuma i šumskih resursa na Ivančici te prijedlogu izmjene Zakona o cestama na način koji bi išao na ruku ŽUC-ovima.

U izvješću o izvršenju proračuna Grada Ivanca u prvih šest mjeseci 2021. godine navedeno je da su prihodi bili 26 milijuna kuna, a rashodi 18,8 milijuna kuna. Proračun Grada Ivanca iznosi 58,2 milijuna kuna.

Prihvaćen je i program rada Savjeta mladih Grada Ivanca za 2022. godinu koji obuhvaća informiranje mladih i zainteresirane javnosti, suradnju s gradskim i županijskim savjetima mladih te s udrugama mladih i za mlade, edukaciju članova Savjeta mladih te pokretanje kulturno-obrazovnih aktivnosti.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
28.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.