Now Reading:
Varaždinska županija postala službeni vlasnik Doma za starije i nemoćne osobe, Stričak: Sada ćemo daleko kvalitetnije upravljati tom nekretninom
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija postala službeni vlasnik Doma za starije i nemoćne osobe, Stričak: Sada ćemo daleko kvalitetnije upravljati tom nekretninom

U ponedjeljak je u Županijskoj palači potpisan Ugovor o prijenosu prava vlasništva na objektu Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin u Zavojnoj ulici u Varaždinu čija je procijenjena vrijednost 68.390.000 kuna. Ugovor su potpisali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar.

O potpisivanju ugovora kojim je Varaždinska županija službeno postala vlasnik objekta Doma za starije i nemoćne osobe raspravljalo se na posljednjoj sjednici Županijske skupštine na kojoj je odluka o prihvaćanju dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje jednoglasno prihvaćena.

-Radi se o zgradi Doma umirovljenika izgrađenoj 1979. godine, kapaciteta 360 kreveta od čega 350 je popunjeno, a 10 čuvamo za, ne daj Bože, COVID oboljele. Smatramo da ćemo na taj način daleko kvalitetnije moči upravljati tom nekretninom, a sve na korist naših korisnika. O velikom interesu za smještaj u tom domu govori nam podatak da je sad na listi za smještaj preko 2000 umirovljenika – izjavio je nakon potpisivanja župan Stričak.

Nadovezavši se na župana Ivan Serdar je rekao kako je intencija da se županiji omogući da i dalje investira u te nekretnine, radi na povećanju kapaciteta te da kao vlasnik ima mogućnost aplicirati za korištenje sredstava iz EU fondova.

-Prijenosu vlasništva prethodila je je odluka Vlade RH iz studenog 2020. godine koje je zadužila presuda Ministarstva i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za osiguravanje svih potrebnih uvjeta. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ovime je potpisao četvrti ugovor sa županijom te je planirano do kraja godine da potpišemo sa još 7 županija taj ugovor vezano za sami prijenos vlasništva – rekao je Serdar.

Input your search keywords and press Enter.