Now Reading:
Projekt Via Saint Martin u Ludbregu okupio hodočasnike iz Mađarske i Hrvatske – bliske će se regije pretvoriti u odredišta hodočasničkog turizma
Full Article 2 minutes read

Projekt Via Saint Martin u Ludbregu okupio hodočasnike iz Mađarske i Hrvatske – bliske će se regije pretvoriti u odredišta hodočasničkog turizma

Ludbreg i Zalaszentmárton središta su vjerskog turizma, a kroz projekt Via Saint Martin bliske će se regije pretvoriti u odredišta hodočasničkog turizma. Uspostavom tematske rute Via Saint Martin lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup vjerskim mjestima, prirodnim područjima i turističkim sadržajima.

Tijekom listopada, u Ludbregu su održana hodočašće mladih i prekogranični hodočasnički dan novom i zanimljivom rutom. Okupljanje sudionika iz Mađarske i Hrvatske bilo je ispred Župne crkve Presvetog Trojstva u Ludbregu odakle se išlo 18 kilometara hodočasničkom rutom uz četiri zaustavljanja.

Načelnik Općine Zalaszentmárton Martin Fehér naglasio je da kao partneri zajednički rade na uspostavi hodočasničkih ruta. Cijeli je doživljaj u subotu opisao kao fantastičan.
–Ovo je za nas bio veliki izazov, ali i fantastičan doživljaj. Prošli smo kroz šume, njive, gorice i sve je to jako lijepo vidjeti. Vidjeli smo i spomenike u čast svecima, što je jako lijepo osmišljeno – rekao je Fehér.

–Posjetitelji su različite dobi, od najmanjih do najstarijih. Bile su tu i časne sestre. Svima se svidjelo, a kraj putovanja svi smo dočekali nasmiješeni – dodao je.

Perica Horvat, voditelj projekta Via Saint Martin u Gradu Ludbregu, kazao je da će ovo postat tradicionalna hodočasnička ruta na području grada Ludbrega.
–Za prvi put smo super zadovoljni. Napravili smo jako dobre temelje. Baš je bila dobra atmosfera, malo zabave, malo ozbiljnosti, kad smo išli uz brijeg svi su bili tiho, ali na kraju je sve super završilo – zaključio je Horvat.

Provedeni događaji sufinancirani su iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014 – 2020.

www.sjever.hr
25.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.