Now Reading:
Na liječenju u varaždinskoj bolnici i cijepljeni – Ravnatelj Poljak o stanju pacijenata te očekuje li povećan pritisak na bolnicu
Full Article 2 minutes read

Na liječenju u varaždinskoj bolnici i cijepljeni – Ravnatelj Poljak o stanju pacijenata te očekuje li povećan pritisak na bolnicu

Za Dnevnik HRT-a sinoć je stanje u Općoj bolnici Varaždin komentirao ravnatelj Damir Poljak koji je, između ostalog, odgovorio na pitanja raste li pritisak na bolnicu i jesu li spremni na povećan broj pacijenata.

-U varaždinskoj bolnici trenutno je na liječenju 75 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom dok je pet pacijenata smješteno u jedinici intenzivnog liječenja. Troje pacijenata nalazi se na respiratoru, jedan je na NIV ventilaciji, dok je jedan na visokim dozama kisika – rekao je Poljak.

Dodao je da je od svih covid pacijenata koji su trenutno u bolnici osmero njih cijepljeno s dvije doze, a jedan od tih cijepljenih pacijenata je u jedinici intenzivnog liječenja.

Poljak je odgovorio i na novinarsko pitanje kakvi su simptomi cijepljenih.
-Ako usporedimo s prošlom godinom i pogledamo današnju situaciju, moramo reći da su pokazatelji dobre procijepljenosti ipak napravili svoje i da pacijenti imaju blaže simptome u odnosu na prethodno razdoblje u kojem je bilo daleko veće opterećenje na jedinice intenzivnog liječenja – kazao je te naglasio da, unatoč činjenici da iz dana u dan raste broj novozaraženih, u OBV ne očekuju veće probleme.

-Posložili smo se organizacijski da imamo dovoljno smještajnih kapaciteta, dovoljno kadrova, dovoljno prostora i ne očekujemo probleme u narednom razdoblju – zaključio je Poljak.

a.brkić i a.kučić/sjever.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.