Now Reading:
Ovog vikenda ne propustite: Via VINO i Via NOTE pozivaju na bijeg iz grada
Full Article 2 minutes read

Ovog vikenda ne propustite: Via VINO i Via NOTE pozivaju na bijeg iz grada

Vinograd i klasična glazba na neobičan, a ipak tako razumljiv način idu ruku pod ruku. Ono što im je zajedničko je da pružaju spokoj, uživanje i apsolutno prepuštanje. Kad k tome dodate vrhunsko vino, imate idealnu kombinaciju za bijeg iz grada i od užurbane svakodnevice.

Ove subote Via VINO poziva vas na uistinu posebno događanje koje spaja glazbu, vino i hranu u prelijepom krajoliku vinarije Litterarii, smještene u povijesnoj kuriji Nespeš. Smještena u zelinskom prigorju, vinarija Litterarii postat će kulisa događanja Via NOTE, glazbenog i gastronomskog iskustva koje će vas na nekoliko sati odmoriti, opustiti i priuštiti vam druženje popraćeno opojnim notama Beethovena. Atmosferu će obogatiti prigodni zalogaji, kao i izbor vina vinarije Litterarii.

Gosti Via NOTE dobrodošli su od 17 sati, a glazba počinje u 18 sati. Ulaz na sva događanja je ograničen, a za one koji nemaju Covid putovnicu na ulazu će biti organizirano testiranje na Covid koje je uključeno u cijenu ulaznice.

Via VINO, koje organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije, ove vas jeseni vodi vinskim cestama u okolici Zagreba i okuplja vinarije koje širom otvaraju svoja vrata te nude gastronomske i kulturne sadržaje od 15. listopada do 15. studenog.

Događanje se odvija u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste. ‘In Cultura Veritas’ poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta.

www.sjever.hr / visitzagrebcounty.hr
16.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.