Now Reading:
Piškornica jedna od tema sastanka Vlade i župana: Koren zatražio hitni sastanak s ministrom Ćorićem
Full Article 2 minutes read

Piškornica jedna od tema sastanka Vlade i župana: Koren zatražio hitni sastanak s ministrom Ćorićem

U petak je održan sastanak Vlade Republike Hrvatske i župana kojem je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Glavne teme bile su situacija s pandemijom koronavirusa, uloga i obaveze lokalne i regionalne samouprave u sustavu civilne zaštite, izrada državnog proračuna za sljedeću godinu, pripreme za uvođenje eura te prilike koje nude europski fondovi u predstojećem financijskom razdoblju.

Prisutnima se obratio i župan Koren koji je potaknuo raspravu na temu Zakona o javnoj nabavi i Zakona o obrtu te o javnom linijskog prijevoza putnika i promjenama koje donosi novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a koje je već inicirao, kao potpredsjednik, u Hrvatskoj zajednici županija.

-Posebno je važno raspraviti o Zakonu o javnoj nabavi obzirom na povećanje troškova javne nabave svih velikih infrastrukturnih projekata, prije svega kod projekata centara za gospodarenje otpadom. Mi smo u sklopu projekta RCGO Piškornica prije 2 dana završili postupak javne nabave gdje je poprilično premašena procijenjena vrijednost i moramo vidjeti postoje li druge mogućnosti za financiranje te što hitnije pristupiti rješavanju tog problema. Tražimo hitan sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja s ministrom Tomislavom Ćorićem po toj temi. Što se tiče Zakon o obrtu, predviđeno je ukidanje županijskih komora i spuštanje na razinu udruženja obrtnika, no potrebno je preispitati cijelu tematiku i posavjetovati se. Smatramo da županijske komore ne treba ukidati, obzirom da zajedničke aktivnosti županija i obrtničkih komora predstavljaju obrtništvo županije – rekao je Koren.

Prvi sastanak u ovakvom obliku održan je u prosincu 2016. godine u Zagrebu s ciljem uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tamo je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.

www.sjever.hr / kckzz.hr
15.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.