Now Reading:
ŠKOLOVANJE NAJOSJETLJIVIH SKUPINA – nastavlja se projekt PONOS u Varaždinu, gradonačelnik Bosilj najavio povećanje plaća pomoćnicima u nastavi!
Full Article 2 minutes read

ŠKOLOVANJE NAJOSJETLJIVIH SKUPINA – nastavlja se projekt PONOS u Varaždinu, gradonačelnik Bosilj najavio povećanje plaća pomoćnicima u nastavi!

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u utorak je predstavljen projekt „PONOS II – POomoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju II“ čiji je nositelj Grad Varaždin.

Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule, a koji su tom prilikom potpisali i Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je kako je potraga za 60-etro pomoćnika koji će skrbiti za 70-ero djece bila teška budući da nedostaje radne snage, a posebno je naglasio kako će se kroz devet dana donijeti odluka o povećanju njihovih plaća.

– Uspjeli smo osigurati sredstva za svih 60 pomoćnika. Europski fond sufinancira ovaj projekt s 85% što iznosi 2.310.391,80 kuna, Grad Varaždin sufinancira 15% što oko 400.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.718.108 kuna – rekao je gradonačelnik Bosilj i dodao kako je u rebalansu proračuna za mjesec rujan, listopad i studeni predvidio sredstva za povećanje plaća za pomoćnike u nastavi.

– Grad Varaždin će za povećanje plaća izdvojiti 40.000 kuna mjesečno kako bi njihova plaća, koja sada iznosi 2.549 kuna neto, porasla na 2.836 kuna što je povećanje od 358 kuna – poručio je gradonačelnik.

Ravnateljica I. Osnovne škole Varaždin, Karmen Hans Jalšovec kazala je kako nastavak ovog projekta ima ogromno značenje za svaku od škola budući da bi bez pomoćnika u nastavi obrazovanje bilo izuzetno teško.

Oni su velika pomoć učiteljima, roditeljima, ali su najveća pomoć djeci specifičnih potreba kako bi svakodnevno mogla pratiti nastavu. Na I. osnovnoj broj pomoćnika u nastavi se povećao i u ovoj školskoj godini imamo 11 pomoćnika u nastavi, jedan više nego prošle godine, a kada smo krenuli bilo ih je samo troje – rekla je ravnateljica Hans Jalšovec.

Inače provedba projekata započela je 1. kolovoza 2021. i trajati će do 31. srpnja 2022.

mčaržavec/www.sjever.hr
12.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.