Now Reading:
Zabok pokazao Alkaru tko je “gazda” na terenu
Full Article 2 minutes read

Zabok pokazao Alkaru tko je “gazda” na terenu

kk zabok

Košarkaški klub Zabok je u četvrtom kolu Premijer lige došao do svoje druge pobjede. Ceh su platili gosti iz Sinja, a konačan rezultat glasio je 97:71 za Zabok.

Prema informacijama s utakmice donekle ravnopravna borba vodila se tijekom prve četvrtine nakon čega je sve krenulo u jednom smjeru. Pobjeda od čak +26 u korist Zaboka govori u prilog tome.

Zabok su ponovno predvodili iskusni Antonio Črnjević i Veljko Budimir. Črnjević je postigao 22 koša uz 7 skokova, a Budimir 21 koš uz visokih 80% ubačaja iz igre, čemu je pripisao i 6 skokova. Odličan su bili i Marin Vručinić i Josip Popić, koji su obojica utakmicu završila s double-double učinkom. Vručinić je upisao 10 koševa uz čak 11 asistencija, a Popić 14 koševa uz 10 skokova. Najbolji u redovima gostiju bio je Viktor Šarić koji je upisao 20 koševa uz 7 skokova – donosi portal Basketball.hr.

Nakon uvjerljive pobjede trener domaćin, Zdravko Radulović, kazao je da je pobjeda ostvarena lakše nego se očekivalo:

Pribojavao sam se ovo utakmice jer su Zabok i Alkar podjednake momčadi. Alkar je imao određenih izostanaka, ali mislim da su moji momci odigrali jednu odiičnu utakmicu i defenzivno i ofenzivno. Naš težak rad se isplatio. Ništa, idemo dalje, idući tjedan nas očekuju dvije teške utakmice protiv Cibone i Gorice – izjavio je trener Zaboka dodajući da su i Cibona i Gorica favoriti, ali da će se njegovi igrači u svakom susretu boriti do kraja i da su iznenađenja moguća.

Nakon četiri kola Premijer lige Zabok se nalazi na 7. mjestu s dvije pobjede i dva poraza.

www.sjever.hr/basketball.hr Foto arhiva 10.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.