Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas još hladnije nego jučer, u nekim dijelovima zemlje moguć i snijeg!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas još hladnije nego jučer, u nekim dijelovima zemlje moguć i snijeg!

Danas će biti umjereno, u većini krajeva pretežno oblačno, lokalno s kišom koja će biti češća na istoku i u gorju, najavili su iz DHMZ-a.

Na jugu Dalmacije su prema večeri mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, a u najvišim predjelima gorske Hrvatske mogući su susnježica ili snijeg.

Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne na jugu u okretanju na sjeverozapadnjak, uz obalu jugo.

Najniža temperatura zraka bit će između 3 i 8, a na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 5 i 9 stupnjeva, dok će duž obale i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije biti od 13 do 18 °C.

Biometeorološke prilike zbog ne posve stabilnih atmosferskih uvjeta u istočnim dijelovima zemlje i na krajnjem jugu te još uvijek jakog vjetra, osobito na sjevernom Jadranu ni danas neće biti sasvim povoljne. Uz još niže dnevne temperature nego u subotu, bit će pojačan i osjet hladnoće tako da se preporučuje adekvatno odijevanje.

Ipak, daljnja stabilizacija atmosferskih uvjeta u većem dijelu zemlje će kod većine kroničnih bolesnika i meteoropata umanjiti tegobe uzrokovane vremenom.

www.sjever.hr / DHMZ
10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.