Now Reading:
Za bicikliste željne pravih izazova: ne propustite CRAZY HILL Biciklijadu u Ludbregu
Full Article 2 minutes read

Za bicikliste željne pravih izazova: ne propustite CRAZY HILL Biciklijadu u Ludbregu

Iduće nedjelje, 17. listopada Udruga BSV organizira Crazy Hill Biciklijadu u Ludbregu. Iako se biciklijada trebala održati danas, s obzirom na najavu lošeg vremena, organizatori su na svom Facebook profilu poručili kako se ipak odgađa za iduću nedjelju, no sve će ostati isto, ako ne i bolje. 

Kružna cestovna ruta oko Kalnika zadovoljit će i najizbirljivije cestovne bicikliste željne pravih izazova, a ruta bicikliste vodi dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što će im omogućiti da se fokusiraju na vožnju i brzinu bez previše smetnji.

Kako su poručili organizatori, ruta iz Ludbrega starta u 10 sati i kreće prema Kalniku gdje sudionike očekuje ozbiljan, strmi, no ne predugi uspon, a njihov će trud na Kalniku biti nagrađen predivnim pogledom na zelenilo južnih obronaka Kalničkog gorja.

Nakon toga, ruta se nastavlja valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustevi i „hupseri”, a bicikliste očekuje još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon toga, ruta postaje nešto lakša i kreće sjevernim dijelovima Kalničkog gorja, a nakon više od 100 kilometara preko dinamičnog brežuljastog krajolika biciklisti se vraćaju u Ludbreg.

Startnina iznosi 50 kuna i uključuje organizaciju biciklijade, broj, bogatu okrjepu tijekom bicikliranja i zakusku u Pivnici Mejaši nakon biciklijade.

S obzirom da staza nije označena, organizatori naglašavaju kako je rutu potrebno spremiti na biciklističko računalo, sportski sat ili mobitel ili pak isprintati kartu s ucrtanom rutom.

www.sjever.hr / ludbreg.hr
09.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.