Now Reading:
Za sport u Varaždinu i u 2022. godini više od 10 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Za sport u Varaždinu i u 2022. godini više od 10 milijuna kuna

Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu jednoglasno je prihvaćen na 39. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, održanoj u utorak. Program je ukupno vrijedan 10 milijuna i 215 tisuća kuna.

Predsjednik Zajednice, Alen Runac, naglasio je da je jedan od ciljeva programa ulaganje u razvoj mlađih sportaša, koje će se manifestirati kroz ulaganje u stručni kadar koji provodi trenažne procese s mlađim dobnim kategorijama te osiguravanje korištenja sportskih objekata bez naknade za mlade sportaše, a sve radi stvaranja široke kvalitativne osnove kao uvjeta daljnjega napretka, odnosno očuvanja dostignute razine varaždinskog sporta.

–Ciljevi su i unapređenje vrhunske sportske kvalitete koja potiče razvoj sporta i doprinosi ugledu Grada Varaždina, poticanje uključivanja u sport što većeg broja građana, osobito djece i mladeži, te održavanje i investicijska ulaganja u sportske objekte koji su u vlasništvu Grada Varaždina, odnosno kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, čime se zadržava visok standard korištenja sportskih objekata udruga u članstvu Zajednice – dodao je Runac.

Programom javnih potreba u sportu za 2022. godinu za poticanje i promociju sporta predviđeno je ukupno 970 tisuća kuna, 220 tisuća više nego ove godine.

Za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, predviđeno je ukupno 285 tisuća kuna, što je povećanje od 130 tisuća.

Iznos za djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza je 2,75 milijuna kuna, odnosno 250 tisuća više nego ove godine.

Za opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša planirano je 250 tisuća kuna, ili 50 tisuća više.

U Programu je iznos za sufinanciranje stručnih poslova u sportu 910 tisuća kuna, što je 30 tisuća više.

Za sportsko-rekreacijske aktivnosti građana planirano je 80 tisuća kuna, što je povećanje od 60 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Financiranje sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju povećano je sa 100 tisuća kuna na 120 tisuća kuna.

Financiranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te financiranje djelovanja Zajednice iznosi 3,6 milijuna kuna, a to je povećanje za 180 tisuća kuna.

Za sufinanciranje troškova održavanja funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge predviđeno je milijun kuna, a ta sredstva su manja jer se ove godine ulagalo u infrastrukturu, odnosno u dogradnju i izgradnju sportskih sadržaja na objektima koji su u vlasništvu Grada Varaždina.

Financiranje godišnje cijene sata korištenja gradskih školskih sportskih dvorana za provođenje programa sportskih škola povećava se s 80 tisuća kuna na 100 tisuća kuna, a financiranje godišnje cijene sata korištenja Gradskih bazena Varaždin za klubove članove Zajednice iznosi 140 tisuća kuna, što je povećanje za 40 tisuća.

I posljednji segment Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu je provođenje i financiranje znanstvenih i razvojnih projekata, elaborata i studija u funkciji razvoja sporta za što je predviđeno 40 tisuća kuna, u odnosu na ovogodišnjih 15 tisuća.

Uz to, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bit će prva u Hrvatskoj čije će se članice odsad moći prijavljivati na natječaje online, bez papirologije.

Na sjednici Skupštine ZSUGV-a u pridruženo članstvo primljen je Plesni klub PLAN B, a u punopravno Disc golf klub Lagoda Varaždin i Plesni klub Feel. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina tako sada ima 127 članica.

www.sjever.hr
08.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.